Skocz do zawartości

[MTB do 6000zł] KellyS Gate 50 l 29" czy to dobry wybór?

insaix3

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siemanko swojego KellyS Hexagon 8.0 sprzedaję, chcę czegoś lepszego. Budżet to 6000zł. 

Znalazłem tego -> KELLYS GATE 50 

Rower jest w pełni na DEORE M6100, a z tyłu z tego co doczytałem to Deore XT 8100 z tyłu + manetki na SLX, a właśnie rower na komponentach shimano deore chciałem. 

Rama technologia BOOST, Widelec BOOST, taperowana główka, koła też chyba w porządku?

Proszę o opinie, rower najpóźniej chcę kupić w przyszłym tygodniu oraz OSTATNIE WAŻNE PYTANIE, czy ten rower pozwoli mi na upgrade? W przyszłości całość na jakieś XT?

• Mod Team
Napisano

Najsłabszym punktem roweru jest koła i hamulce, ale tu mowa o niemal wszystkich przedstawicielach w tej półce cenowej. 

Ogólnie rower fajny ze wszystkimi obecnymi standardami.

Zerknij jeszcze na Meridę Big.Nine 500 Lite oraz Rockridera XC500 (jeśli jeszcze gdzieś go upolujesz w Decathlonie), ewentualnie Giant XTC SLR 29 2.

Napisano

Boguś, ten XC500 jest nie do dostania ; / 
Jeśli chodzi o tą meridę to jakoś bardziej mi się podoba ten kellyS. Mając te standardy wszystkie obecne za 2-3 miesiące będę mógł wrzucić jakieś lepsze koła i hamulce tak? Np. zmianę zrobiłbym na te hamulce zestaw hamulce deore no i potem koła to też pewnie koszt byłby coś koło 1000zł, ale wiadomo, że część pieniędzy bym odzyskał sprzedając koła jak i hamulce z tego gate`a. Dobrze myślę? 

Napisano

Dobrze, to szukam dostępnego tego kellys w rozmiarze L, ale na sklepie rowerzysta.pl był niestety chyba ktoś kupił, bo został tylko M ; / 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...