Kacper89 Napisano 2 Kwietnia 2022 Napisano 2 Kwietnia 2022 Witam, szukam roweru do jazdy głównie po puszczy Kampinoskiej. W tej chwili posiadam Marin four corners, ale chciałbym zamienić na jakiś rower z amortyzowanym przednim widelcem. Teren płaski, sporo piasków i oczywiście korzenie. Wpadł mi w oko cube attention śl 29, natomiast w temacie sprzętu marek i osprzętu nie wiem zbyt wiele. Proszę o jakieś podpowiedzi.
some1 Napisano 2 Kwietnia 2022 Napisano 2 Kwietnia 2022 Ten Cube to takie rekreacyjne MTB bez sportowych ambicji. Do kręcenia samemu sobie po lesie spokojnie wystarczy i porównując z konkurencją jest przyzwoicie wyposażony. Możesz jeszcze popatrzeć na xc100 i xc120 z Decathlonu, zwłaszcza jeśli zamierzasz startować w jakichś zawodach czy jeździć agresywnie.
Kacper89 Napisano 2 Kwietnia 2022 Autor Napisano 2 Kwietnia 2022 Poczytałem trochę o XC 100 i XC 120 i użytkownicy bardzo sobie chwalą te modele. Zastanawia mnie tylko napęd jednorzędowy. W obecnym rowerze mam 3x9. Generalnie tempo jazdy mam sporo wolniejsze niż pod zawody, ale znacznie szybsze niż typowo rekreacyjne mielenie. Jaki napęd sprawdzilby się lepiej przy takiej jeździe?
some1 Napisano 2 Kwietnia 2022 Napisano 2 Kwietnia 2022 1x spokojnie wystarczy na Mazowsze zwłaszcza, jeśli większość czasu będziesz spędzał poza asfaltem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.