Skocz do zawartości

[3000] mtb do lasu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mysle ze Marin bobcat trail 3 byłby dobrym wyborem, ale on jest na kołach 27.5, a sądząc po twoich wyborach wolisz koła 29, no to fajna jest merida big nine 15.

A może najlepiej by było kupić jakas używkę, bo w tej cenie nowy rower niestety nie będzie wypasiony.

Napisano

Dzięki za sugestie :) co do kół to po prostu takie typy padły większy wybór był a co do używanych to muszę zrezygnować bo chcę na raty rower :)

Napisano

Wszystkie Northtec mają ,,dziwne " hamulce . Może nie jestem na bieżąco ale pierwszy raz słyszę taka nazwę .  Oczywiście najdroższy jest najlepszy .

Rock Machine odrzuciłbym za widelec ZOOM . Co by nie mówić to nie jest firma specjalizująca się w amortyzatorach .

Haibike ....  jeśli nie obawiasz się się napędu 1x z tarczą 32 to całkiem fajny rower . Tylko twardych , szybkich przełożeń nie ma . Jako jedyny ma powietrzny amor .

Unibike zatrzymał się w rozwoju jakieś 15lat temu . I dobrze bo wtedy produkowało się dobre , uniwersalne ale nie sportowe MTB . To turystyczny rower terenowy z przyzwoitym napędem w dawnym stylu . Jedyny minus  to słaby amor . W dodatku rura sterowa jest chyba ( bo pewności nie mam ) prosta więc nie będzie łatwo zmienić na coś lepszego .

Aha , żeby poszaleć po górkach - wskazałbym haibika , na wycieczki Uni .

Napisano

To ja bym bral jednego z tych które wskazałem, myślę że to najlepsze wybory, jeszcze tylko wybrać po prostu jaki chcesz rozmiar kół 😁

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...