Skocz do zawartości

[pedały] pomoc w doborze bloków SPD sl

mattpl

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie, przepraszam na wstępie za pytanie początkującego, niektórym może wydawać się śmieszne:) mam buty marki optimum, udało się wyrwać w second handzie poniżej 50zl :D były na nich bloki, szybki test i wpinają się w pedały SPD z Decathlonu. Czy na ich miejsce (zdjęcie) będą pasować żółte lub niebieskie Shimano? Po zdjęciach wyglądają inaczej niż te moje, mają dodatkowe wypusty z lewej i prawej a u mnie oprócz wypukłej górnej części dolna część bloku jest płaska, dodatkowo wydaje mi się że sam blok jest dłuższy

Optimized-IMG_20220323_212535.jpg

Napisano

To są bloki do systemu look (ale akurat producentem tego co masz zamontowane look raczej nie jest, jakiś zamiennik)

Otwory montażowe w butach są uniwersalne

Napisano

Ok czy po zdjęciu pedała od góry jesteś w stanie rozpoznać system? Jedyna informacja na pedałach to marka btwin 

Jak wyżej pisałem udało się tym blokiem wpiąć i wypiąć. Chciałabym dobrać odpowiedni blok

Czy obstawiać jak w przypadku Shimano że ten stery czerwony to ten bez żadnego luzu czy jednak 9?

IMG_20220323_214758-min.jpg

IMG_20220323_214818-min.jpg

IMG_20220323_214828-min.jpg

Napisano

Masz pedały pod look'a i bloki pod look'a więc nic dziwnego, że się wpiąłeś. Nie wiadomo jaki luz mają te bloki, to nie jest żaden aktualny produkt look'a, nigdy wcześniej takich nie widziałem

Napisano

To się trafiło :D buty kupione przed rowerem a pedały były gratis :D dzieki w takim razie zamawiam nowe. Zamawiać na początek 9 czy 4.5? Różne opinię czytałem i chyba najczęściej proponowali 9 stopni

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...