Skocz do zawartości

[rowerowe wypady 2022] Szukam partnera na kilkudniowe wypady rowerowe

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, sezon przed nami, więc już myślę o nowych, kilkudniowych wypadach po Polsce i Europie pod pewnymi założeniami: bez namiotów, bez gotowania na kocherach, bez cienkich opon, w miarę bez ruchliwych dróg. Terminy, trasy do wspólnego uzgodnienia. Pozdrawiam Krzysiek 

• 2 tygodnie później...

Fajnie, że się odezwałaś. Przeczytałem u Ciebie, że chciałbyś przejechać cale green velo - dla mnie za długo, na miesiąc nie mogę, raczej kilkudniowe/tygodniowe wypady. Jechałem już trochę, odcinkami, po tej trasie - nawet byłem od Elbląga... fajnie, bo dużo bocznych dróg, spokój i luz, choć z noclegami nie było najłatwiej. Nie mam limitów km, ile się pojedzie tyle będzie, ale lubię jeździć o ile pupa i nogi dają radę ... W końcu kupiłem crossa więc będzie mi łatwiej niż na góralu. 

Napisz cos o sobie, skąd jesteś, ile lat, na czym jeździsz,  preferencje tras itd

Pozdrawiam Krzysiek 

no to u mnie jak w moim wpisie, 51 lat, Wrocław, cross. myślę o jakiś dwóch wypadach na 2-4 dni w okresie kwiecień - czerwiec, miejsce obojętne, myślę że takie przygotowawcze wypady dla sprawdzenia sprzętu. Jak masz jakis pomysł na cel w Polsce to się zgadzam z góry :), dziennie myślę 50-80 km. daj znać jak u Ciebie?

No to chyba się dogadamy. Może na początek coś lajtowego, tak abyśmy sprawdzili nasze możliwości. Może w połowie drogi, szlakiem orlich gniaz od Częstochowy... Albo od razu Dunajec... Odpisałem na Twoje zgloszenie.. Już marzy mi się wiosna i rowery... Masz WhatsApp? Jakby co to mój nr 603 063 949

• 3 tygodnie później...

Przedstawię się szerzej:

Lat 61, na rowerze jeżdżę z małymi przerwami od zawsze. W zeszłym roku przesiadłem się na trekinga ze wspomaganiem elektrycznym ale to ze względu na kłopoty z kolanami. Biorę udział w wyjazdach rowerowych zorganizowanych raz lub dwa w roku ale oprócz tego podróżuję po Polsce organizując trasy samodzielnie 50-80km/dzień, z sakwami nocując w hotelach/pensjonatach, żywiąc się w restauracjach/barach.Jestem bardzo mobilny, dojeżdżam z Krakowa samochodem albo pociągami i dysponuję sporą ilością wolnego czasu. Rozglądam się za towarzystwem rowerowym (takim mniej więcej 50+ ;)) do eskapad, moja stara grupa rowerowa zakończyła działalność jakiś czas temu ze względu na wiek uczestników.

Przykładowe wycieczki które zaplanowałam sobie na ten sezon:

2dniowe: VELO POPRAD / KIELCE-KOŃSKIE-SKARŻYSKO KAM. / OPOLE-GLIWICE /

3 dniowa: RZESZOW-DUKLA-PRZEMYSL 

4 dniowe: KIELCE-RAKÓW-SANDOMIERZ-ŁAŃCUT / BYDGOSZCZ-TUCHOLA-CHEŁMNO-BYDGOSZCZ

5 dniowa: KOŁOBRZEG-TRZEBIATÓW-USTRONIE M.-JAROSŁAWIEC-SŁUPSK

Wycieczki mają zawarty w sobie czas na dojazd i powrót do Krakowa.

Być może Rugia na rowerze..

Jestem też otwarty na ciekawe inne propozycje..

Pozdrawiam i zapraszam do kontaktu osoby którym taki rodzaj turystyki może pasować :)

Wojtek

• 2 tygodnie później...

Cześć,

Może czasem i ja bym do Was dołączył.

Paweł, 47 lat, Warszawa, rower trekingowy Cross, dystanse z reguły w okolicach 50-120km choć nieregularnie (praca), kilka razy zdarzyło mi się 180km/dzień ale dla mnie to już sporo.

Preferuję jak Krzysiek (nik Dojrzalec), wycieczki jedno/kilkudniowe, bez namiotu (tanie noclegi), lokalizacje do wyboru.

Myślę aby bliżej lata porwać się na trasę:

Warszawa - Puławy - Sandomierz - Rzeszów - Zamość - Lublin - Warszawa

Stednia prędkość w trasie - nieistotna, dla frajdy a nie na wyścigi (okolice 18-25km/h)

Jeździłem trochę po rejonach Warszawy, Karkonosze i Mazury.

Jak coś to dajcie znać, może będę mógł się do Was dołączyć.

Pozdrawiam,

Paweł 

p_kozlowski@poczta.fm