MlodyB Napisano 20 Września 2021 Napisano 20 Września 2021 Cześć, dzisiaj zabrałem się za wyciągnięcie zapieczonej sztycy z ramy i podczas przeglądu ramy w srodku natknąłem się na dziwne nitki wychodzące z miejsca, w którym karbon łączy się z alluminium. Dodam, że rama to aluminiowo-karbonowy "Cannondale Six13". Ciężko jest włożyć sztyce z powrotem dlatego proszę was o jakieś sugestie co to może być i co mogę z tym zrobić. Załączam również foto owych nitek 🙂 https://zapodaj.net/a25be0d635d54.jpg.html
Gość Napisano 20 Września 2021 Napisano 20 Września 2021 To nie nitki tylko rozwarstwiony karbon. Ja bym się skontaktował z firmą naprawiającą karbon, bo może być słabo.
kamilmozej Napisano 20 Września 2021 Napisano 20 Września 2021 Skoro kiedyś sztyca wchodziła normalnie, a teraz ciężko ją włożyć z powrotem, to co ten karbon spuchł z czasem?
MlodyB Napisano 20 Września 2021 Autor Napisano 20 Września 2021 Jutro zawiozę strzałę na przegląd ramy i zobaczymy co z tego będzie. Mam nadzieję, że to niegroźny defekt, bo rower należy do mnie dopiero od miesiąca 😐
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.