Szuwar333 Napisano 15 Września 2021 Napisano 15 Września 2021 Hej, obecnie mam rower Cannondale Trail SL2 (z 2011 /2012 jesli dobrze pamiętam). Na początku chciałem zmienić w nim napęd/amortyzator, ale patrząc na obecne rowery, nowe standardy chyba wolałbym zmienić go na coś bardziej przyszłościowego. Co mi najbardziej przeszkadza w obecnym rowerze: * słaby amortyzator (RST Deuce) * waga całego roweru * słabe hamulce * nieprecyzyjny napęd * stare systemy np. brak sztywnych osi, napęd 3x8 (najmniejszej zębatki z przodu w ogóle nie używam) - Rower będzie używany głównie do jazdy po lesie/ścieżkach w terenie nizinnym (Toruń i okolice) do tego jazda z żoną i synem (w przyczepce rowerowej). Musi mieć możliwość montażu sakw/bagażnika (z tyłu). Raczej nie planuje startu w maratonach. W ciężki teren mam inny rower (trek powerfly :D), ale nie wykluczam wypadów w góry na jakieś single. Znajomy polecał mi Giant Fathom 1 - podobno bardzo uniwersalny rower, tylko jakoś nie przekonuje mnie Raidon z skokiem 130mm - wolałbym dołożyć z 1000zł do Reby. Co do innych rowerów to praktycznie nic ciekawego nie mogę znaleźć:/ - ale może to wynikać z faktu że nie jestem na bieżąco w kwestii nowych grup sprzętowych/amortyzatorów.
Molekpl Napisano 15 Września 2021 Napisano 15 Września 2021 Chcesz ferrari, land rovera czy passata?, bo połączyć się tego nie da.
wkg Napisano 16 Września 2021 Napisano 16 Września 2021 15 godzin temu, Szuwar333 napisał: Rower będzie używany głównie do jazdy po lesie/ścieżkach w terenie nizinnym (Toruń i okolice) do tego jazda z żoną i synem (w przyczepce rowerowej). Musi mieć możliwość montażu sakw/bagażnika (z tyłu) To potrzebny Ci rower crossowy. https://www.radon-bikes.de/trekking-cross/cross/scart-light/scart-light-90-2021/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.