Skocz do zawartości

[6000zł +/- 1500zł] Uniwersalny rower XC/wycieczki z rodziną/z możliwością montaży bagażnika/sakw

Szuwar333

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej, obecnie mam rower Cannondale Trail SL2 (z 2011 /2012 jesli dobrze pamiętam). Na początku chciałem zmienić w  nim napęd/amortyzator, ale patrząc na obecne rowery, nowe standardy chyba wolałbym zmienić go na coś bardziej przyszłościowego.

Co mi najbardziej przeszkadza w obecnym rowerze:

* słaby amortyzator (RST Deuce) 

* waga całego roweru

* słabe hamulce

* nieprecyzyjny napęd

* stare systemy np. brak sztywnych osi, napęd 3x8 (najmniejszej zębatki z przodu w ogóle nie używam) -

Rower będzie używany głównie do jazdy po lesie/ścieżkach w terenie nizinnym (Toruń i okolice)  do tego jazda z żoną i synem (w przyczepce rowerowej). Musi mieć możliwość montażu sakw/bagażnika (z tyłu). Raczej nie planuje startu w maratonach. W ciężki teren mam inny rower (trek powerfly :D), ale nie wykluczam wypadów w góry na jakieś single.

Znajomy polecał mi Giant Fathom 1 - podobno bardzo uniwersalny rower, tylko jakoś nie przekonuje mnie Raidon z skokiem 130mm - wolałbym dołożyć z 1000zł do Reby.

Co do innych rowerów to praktycznie nic ciekawego nie mogę znaleźć:/  - ale może to wynikać z faktu że nie jestem na bieżąco w kwestii nowych grup sprzętowych/amortyzatorów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...