grudek1986 Napisano 3 Września 2021 Napisano 3 Września 2021 Hej, kupilem pedaly uzywane przez olx. stan idealny technicznie. tak napisane. model Pedały SHIMANO SPD Ultegra PD-ES600 moje pytanie. jeszze tego nie zalozylem, ale chcialem zapytac jak one powinny sie krecic. w swoim mam tez jakies platformy/spd M324 i zalozone kreca sie bdb(tzn pare razy ladnych X robia 360*) te raz tylko/czy to zalezy od modelu. czy z reki nie jestem w stanie tak zakrecic czy ew stan ich nie jest bdb i cos z lozyskami? nie dam rady dodac filmu bo tyko 1mb...
Mareq_BB Napisano 3 Września 2021 Napisano 3 Września 2021 Nie muszą się kręcić jak szalone. Uszczelnienia też stawiają opór. Jak się kręcą płynnie, bez chrobotania i nie mają wyczuwalnych luzów to moim zdaniem ok.
seraph Napisano 3 Września 2021 Napisano 3 Września 2021 Dokładnie jak wyżej. Prawidłowo zmontowana korba ze zintegrowaną osią też pchnięta ręką robi obrót albo 2. Sprawne piasty wyjęte z koła też by się same kręcić nie chciały. Smar i uszczelki (ciasne, czyli dobre) dają opór.
Gość Napisano 3 Września 2021 Napisano 3 Września 2021 Powinny się kręcić swobodnie, ale jeden czy dwa obroty to max. Jak kręcą się więcej, to oznacza brak smaru.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.