Sedini Napisano 31 Sierpnia 2021 Napisano 31 Sierpnia 2021 Witam To mój pierwszy post na forum i pisze go gdyż potrzebuję Państwa pomocy w wybraniu pierwszego e-bika. Rower będę brał w leasing bo taką możliwość daje mi mój pracodawca. Kwota jest dość elastyczna więc jeżeli warto będzie wziąć coś droższego rozważę taką propozycję. Z racji że rower będzie pochodził z jobrad musi być zakupiony w sklepie jednego z partnerów których sklepy znajdują się pod adresem: meinJobRad-Portal | Demofirma w zakładce "HANDLERSUCHE" spodobały mi się dwa modele Giant Talon E+ Grand Canyon: On 7 widzę że większość rowerów ma ograniczenia do 25km/h jest to dość mało ale czy pedałując mogę pojechać szybciej i wciąż otrzymywać pomoc silnika ? Czy wspomaganie kończy się po przekroczeniu 25km/h ? Widziałem także że są tam rowery pedelec-S które są wstanie osiągnąć 45 km/h co już jest fajną prędkością. Kolejną kwestią jest tylny amortyzator. Czy jest on konieczny ? do tej pory byłem raczej przeciwnikiem ale e bike to znacznie cięższa katogaria. Wzrost 182 Waga 92 kg Moje doświadczenia to raczej rowery szosowe ale zawsze brakowało mi w nich możliwości wjechania do lasu :D Liczę na Państwa pomoc Pozdrawiam Kamil
m0d Napisano 31 Sierpnia 2021 Napisano 31 Sierpnia 2021 Ma ograniczenia jeśli to ma być nadal traktowane jako rower W Polsce wygląda to tak: Kosynier.eu Rower elektryczny - prawo o ruchu drogowym w Polsce - Jeśli możesz pojechać szybciej pedałując, to znaczy że nie potrzebujesz wspomagania Cytat Moje doświadczenia to raczej rowery szosowe ale zawsze brakowało mi w nich możliwości wjechania do lasu Gravel, przełaj - nadal blisko szosy a bez problemu można wjechać do lasu
DarekH Napisano 3 Września 2021 Napisano 3 Września 2021 Po pierwsze napisz co dla Ciebie jest wyjazdem do lasu, bo jeżeli jest to jazda bo utwardzonych leśnych drogach np. pożarowych to do rozważenia sztywny rower: - gravel jeżeli będziesz się czuł komfortowo na kierownicy z barankiem zerknij np. na Whyte Gosford z silnikiem Fazua - mtb hardtail np. ten Canyon Neuron ON wygląda fajnie, ale nie pakowałbym się w model wyższy niż podstawowy Jeżeli chcesz coś ambitniejszego to wtedy możesz zerknąć w kierunku np. full-a np. Neuron ON od Canyona, albo np. CUbe https://www.cube.eu/pl/2022/e-bikes/mountainbike/fullsuspension/stereo-hybrid-120/cube-stereo-hybrid-120-race-allroad-625-polarsilvernblack/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.