Skocz do zawartości

[nawigacja] najtańsza możliwa z opcją wgrywania gpx

Setorix

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, od kilku dni rozglądam się za możliwie najtańszym sprzętem do nawigowania bo już mam dość telefonu. Nie zależy mi na funkcjach treningowych, ponieważ mam licznik, który ma wszystko czego potrzebuję. Zależy mi na tym, żeby była możliwość wgrywania tras w formacie .gpx i żeby prowadziła po śladzie. Widziałem patenty pokroju garminów etrexów z uchwytami rowerowymi albo holuxem ale może wy jesteście w stanie mi coś podsunąć :D 

Napisano

Złota zasada wszelkich zakupów rowerowych - lepiej raz a porządnie, unikasz niepotrzebnych, pośrednich wydatków.

Chcesz kupić "tanio" a później będą problemy. Jeśli szukasz licznika za kilka stów to trzeba brać pod uwagę cały ekosystem producenta, suport, podejście do gwarancji itd.

Ile w ogóle masz w planie wydać? To miałaby być normalna nawigacja czy tylko prowadzenie po śladzie?

Napisano

w zasadzie chciałem się zmieścić w 400zł ale jak tak patrzę na to co jest na rynku to chyba rzeczywiście kupie coś porządniejszego mimo, że wystarczyłoby mi najprostsze prowadzenie po śladzie 

• 2 tygodnie później...
Napisano

Dla potomnych :)

Odpuściłem szukanie tanich nawigacji nieznanego pochodzenia i wybrałem Garmina 130 Plus. Przekonał mnie prostotą, oprogramowaniem i funkcją wykrywania wypadków (miałem już 2 dosyć poważne spotkania z samochodami). Po sprzedaniu poprzedniego licznika wyszło mnie 600zł (wziąłem sobie na 3 raty więc mało odczuwalne nawet jak na mój studencki budżet) i po pierwszych 400km muszę stwierdzić, że to bardzo dobry sprzęt spełniający wszystkie moje wymagania, trasy się wgrywa bardzo łatwo i szybko a po przybliżeniu śladu nie zdarzyło mi się pomylić dróg, same funkcje typowego licznika oczywiście działają super a możliwość połączenia i sterowania trenażerem w erg mode i sim mode była bardzo fajnym zaskoczeniem (o tych funkcjach nie wiedziałem w momencie zakupu), sporo osób narzeka na baterie i rzeczywiście nie jest wybitna ale na trasy do +-150km starczy bez problemu co dla mnie już jest wystarczające, dodatkowo można go doładowywać w trakcie treningu (nie wyłącza się jak tańsze komputerki)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...