Skocz do zawartości

[1000] rower trekkingowy dla kobiety

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

Dziewczyna szuka roweru na przejażdżki po mieście, ewentualnie krótkie wypady poza miasto (do 40km, okolice Warszawy). Jej wymagania to: pozycja dość wyprostowana (stąd mój pomysł na szukanie trekkinga), niska waga (na tyle ile się da w tym budżecie, może być sztywny widelec), i koniecznie musi to być rama typu damka (pokazywałem jej riverside 100, ale stwierdziła, że nie wsiądzie na niego). Jej wyborem jak na razie jest btwin oxylane 100, a ja wolałbym, żeby miała coś bardziej uniwersalnego. Macie może coś do zaproponowania? Ostatnio jeździła na krossie trans 2.0 damce i sobie chwaliła, ale trochę wykracza poza budżet.

Dzięki z góry za pomoc

Pozdrawiam

Napisano
3 godziny temu, qqaazzxx napisał:

pokazywałem jej riverside 100, ale stwierdziła, że nie wsiądzie na niego).

A jaką ma  technikę wsiadania? Pytam zupełnie serio, bo byłem przypadkowym świadkiem scenki w sklepie rowerowym: pani opiórkała sprzedawcę, że ona nie chce rowerów z wysoką ramą, bo sobie wsiadając "zwichnie biodro".

A jej wsiadanie to było zadzieranie kolana pod brodę i przekraczanie ramy przed siodełkiem. Była mocno zdziwiona, że można nogę zarzucić wymachem nad tylnym kołem.

Z autopsji widzę, że dla wielu pań rama jest postrachem większym niż dla panów, dla których spotkanie z nią jest wspomnieniem na lata....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...