Agaga Napisano 1 Maja 2021 Napisano 1 Maja 2021 Witam, Mam prośbę o polecenie jakiś rowerów na wycieczki rowerowe różnego typu dla córki 10 lat,... ale 162 cm 50 kg Myślałam o kross evado 4.0 ale widzę że praktycznie niedostępny. Prośbą o poradę
chrismel Napisano 1 Maja 2021 Napisano 1 Maja 2021 Kup rower który nie waży kilkunastu kilogramów. Więc bez amortyzatora z przodu. Nie ma też sensu kupować dziecku roweru z przednią przerzutką. Nie będzie z niej korzystać. Biorąc pod uwagę wzrost można szukać już normalnego, dorosłego roweru, tyle że w rozmiarze "XS" lub "S". Czyli szukaj czegoś w tym stylu: https://www.marinbikes.com/pl/bikes/2021-stinson-1
Wojcio Napisano 1 Maja 2021 Napisano 1 Maja 2021 Moja przy takich rozmiarach już pasowała do dorosłej ramy s z kołem 27” (Giant) i dotrwała z nią to 177cm, ale musiałem zmienić sztycę na dłuższą - dziewczyny mają często długie nogi i krótsza górę, więc mała ramą jest niska, ale nie za krótka. Co do widelca - tanie nie mają sensu, bo nie działają (szczególnie przy niskiej masie). Ja taki rower kupiłem używany - dzieci szybko rosną. Za podobne pieniądze dostałem (4 lata temu) rower z napędem XT 3x10, powietrznym widelcem, hydraulicznymi tarczami i masą ok. 11.5kg. Miał kilka rys, ale poza nowymi gripami i pedałami nie miałem kosztów (napęd był świeży). To uważam, przesada, ale też przykład, że jak zrezygnować z nowego, to można uzyskać bardzo dobry produkt. Na 3 lata starczył.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.