Skocz do zawartości

[1800-2500] mtb

trxson

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czesc,

razem z dziewczyna jestesmy na etapie poszukiwania roweru zarowno dla mnie jak i dla niej. 

Przeznaczenie roweru to jazda po miescie (dojazd do pracy etc.) a weekendami wypad za miasto do lasu czy tez w jakies gorki. Zastanawiamy sie nad jakimis MTB, znajomy polecal nam Treka Marlin 5, ale przegladajac forum nie bardzo natknalem sie zeby ktos go proponowal.. 

Zatem pytanie co sadzicie o tym modelu i jesli uwazacie to za zle rozwiazanie, to co innego mozna by kupic? Dodam tylko, ze cena 2,5k to raczej sufit.

Ja mam 181cm wzrostu, dziewczyna 170cm. 

Dzieki!

Mateusz

Napisano

Dzięki bardzo za odpowiedz! Powertowalem trochę forum i Trek faktycznie odpada. Widzę, ze często przewija się Unibike, ale z tego co patrzyliśmy to jest spory problem żeby te rowery dostać. Niestety, wychodzi na to, ze trzeba brać co dają, a nie co się chce. Myślałem tez o Marin Bobcat Trail 3 - dobra opcja? Znalazłem jedna sztukę w rozmiarze L. 
Póki co jeździmy na rowerze miejskim, czasem zdarza nam się wypożyczyć mtb jak jedziemy na jakiś wypad. I nie powiem, pasują nam te rowery:) 

Napisano

@keltu dokładnie ta recenzje czytaliśmy, wyglada naprawdę dobrze. Plus wygląd robi robotę, dziewczyna jest zachwycona.. 

napisalem właśnie do sprzedającego czy ta L jest jeszcze dostępna. Jeśli chodzi o kolor niebieski to może być problem a dziewczyna się uparła, ale zobaczymy.

Co do crossa - w ostateczności mamy jeszcze miejskie + dziewczyna ma kolarzowke, także szukamy czegoś bardziej pod mtb, co może się sprawdzić w mieście ale tez niekoniecznie musi. 

Napisano

@keltu  @chudzinki Panowie, byliśmy obejrzeć w sklepie Marina Wildcata dla dziewczyny. Coś tam generalnie kręciła nosem, dla mnie nie było nic, po czym podnosząc poprzeczkę cenowa w górę, sprzedawca zaproponował GT Avalanche Sport https://bbike.pl/trail-ht/422-4561-gt-avalanche-sport-2021.html#/41-rozmiar_kola-29/47-rozmiar_ramy-l/80-kolor-niebieski oraz Cannondale Trail 7

https://bbike.pl/rowery-mtb-sport/345-5126-cannondale-trail-7-2021.html#/42-kolor-czarny/47-rozmiar_ramy-l

Pytanie do Was - czy uważacie, ze warto tyle dopłacić i wziąć któryś z tych rowerów? Jeśli nie, to co innego do 3,5k? 

dzieki bardzo!

Napisano

Do Cannondale'a absolutnie nie warto właściwie to nie widzę do czego dopłacasz 1.000 zł. w tym przypadku chyba do łańcucha. Avalanche ma taperowaną główkę ramy to jest sporym plusem w razie jakbyś chciał sobie kiedyś zmienić amortyzator. Wszystkie te 3 rowery są na podobnych amortyzatorach sprężynowych, hamulcach i podobnym napędzie - Altus / Acera / Alivio to jest właściwie jeden pies dopiero Deorka ma zauważalnie lepszą kulturę pracy / naciąg łańcucha.

Z alternatyw do 3500 zł. na szybko co mi przychodzi do głowy to np. San Quentin 1 - podobnie jak w przypadku Bobcata świetna geometria, Advent ze sprzęgłem i przedewszystkim sztywne osie..

Przejrzyj sobie: Rowery enduro, trail, hardtail i e-bike - lista 2021 : 1Enduro;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...