Skocz do zawartości

[do 2000zł] miejski/treking pod 140-150kg

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Poszukuje roweru dla taty, 185cm/140-150kg najlepiej z niską ramą i przerzutką w piaście. Macie jakieś propozycje? Rower najlepiej nowy, jak nie da rady w tym budżecie to rozważę używany.

Napisano

Misja nie możliwa do 2k rower, który wytrzyma pacjenta o wadze 150kg. Nie widziałem kół nawet w rozsądnej cenie wytrzymujących 160-170kg.

Napisano

Przejrzyj forum , było kilka tematów o rowerach dla bardzo ciężkich jeźdźców . Generalnie trzeba zgodzić się z poprzednikiem . W tym budżecie nowego nie ma .

Zbliżone obciążenie  max ma polski Unibike  i to dało by się coś w okolicach 2 tyś kupić . Unibik wytrzymuje 140 kg ale to jest masa rowerzysty + roweru . Ja myślę że wytrzyma te 150kg ale to zawsze ryzyko . W decathlonie mają rower trekkingowy który ma max obciążenie 170 km . Tylko że ma klasyczną męską ramę i kosztuje więcej . Marin nie podaje w ogóle max obciążenia , piszą że zależy od sposobu użytkowania . Tata pewnie po górach i wertepach jeździć nie będzie .  Wszystkie rowery o których piszę mają przerzutki zewnętrzne .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...