erdorado Napisano 31 Marca 2021 Napisano 31 Marca 2021 Witam. Mam mały dylemat, kupiłem prawie 2 letni rower na Alivio, na starym rowerze , który chcę sprzedać posiadam XT rower z 2012, i tu pytanie czy warto jeszcze robić zamianę prawie nowe kontra przechodzona w dobrym stanie ale jednak XT. Dziękuje
Gość Napisano 31 Marca 2021 Napisano 31 Marca 2021 Ile rzędów? Jak XT jest proste i nie ma luzów, to zdecydowanie tak. Alivio ma sprzęgło?
Mod Team bogus Napisano 31 Marca 2021 Mod Team Napisano 31 Marca 2021 @skom25 nie ma Alivio ze sprzęgłem. Jeśli XT jest sprawne to mimo wszystko zamieniłbym je miejscami. Rozumiem, że obie przerzutki są pod 9-rzędów.
erdorado Napisano 31 Marca 2021 Autor Napisano 31 Marca 2021 Tak obie 9-tki, właśnie się zabieram za ściąganie XT-ka. Byłem z niego mega zadowolony. I myślę że pojeździ kolejnych kilka latek.
Gość Napisano 31 Marca 2021 Napisano 31 Marca 2021 Regularny serwis i będzie działała. Miałem XT 9s, chyba M771. Była naprawdę dobra i solidnie wykonana. Potem kupiłem następcę pod 10s ( M781?) i nie sprawiała wrażenia tak dobrej przerzutki.
erdorado Napisano 1 Kwietnia 2021 Autor Napisano 1 Kwietnia 2021 Dziękuje za podpowiedzi. Z tego wszystkiego zrobiło się pracy na kilka godzin, XT (Tylna przerzutka, z manetkami) na nowy rower, Alivio z nowego na Żony bo miała starego Altus-a, ten z kolei na ten do sprzedania..... I pół dnia zeszło ale było warto. Jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.