Skocz do zawartości

[do 2500] szosowy/grawelowy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nowy 3200 kosztuje i to od niedawna bo w zeszłym roku były za 2699. Także jak chcesz. 

Najpierw wymyśl czy chcesz szosę czy gravela. Szosę za 2500 kupisz w miarę przyzwoitą, gravela nie kupisz ani nowego ani używanego, zostają tylko takie 11kg tribany, które tak naprawdę nie są ani szosą ani gravelem. 

Cytat

Chciałbym kupić rower na 175-180 cm

Wzrost ci się waha o 5 cm? Zmierz też przekrok 

Napisano

Hm, no więc myślałem trochę bardziej o gravelu, ale z tego co mówisz to w takim razie szosa będzie ok. O tribanach słyszałem dość dobre opinie, ale ceny wzrosły i dlatego na razie nowy odpada. A jakie inne szosy byś polecał w takiej cenie? 

A co do wzrostu to na razie 176 mam ale jeszcze rośnięcia nie zakończyłem ;) Za rok dwa do 180 mogę dobić. 

A co o tym sądzicie? https://www.olx.pl/oferta/fuji-cross-gravel-szose-cyclocross-rival-ultegra-1x10-carbon-CID767-IDIOci2.html

Napisano

To Fuji to cx, przełaj, jeszcze coś innego 

Cytat

Hm, no więc myślałem trochę bardziej o gravelu, ale z tego co mówisz to w takim razie szosa będzie ok.

Myślałem o Ferrari 599 ale Passat też może być. Gravel i szosa to rowery o innych zastosowaniach

Wymyśl po jakiej nawierzchni i w jaki sposób będziesz jeździć, wtedy można dyskutować 

Napisano

Mieszkam w sporym mieście więc drogi rowerowe, szosy, asfalt będzie tego sporo. Planowałem też zjeżdżać czasami w jakieś szutrówki, czy lekki las. 

Napisano

Możesz spróbować poszukać używanego tribana 520, bardzo szerokich opon nie założysz, ale 35c na jazdę po żwirze czy lekkim terenie spokojnie wystarczą.

Ewentualnie możesz spróbować poszukać też jakiegoś przełaja, ale... ich geometria jednym pasuje, innym nie, więc najlepiej jakbyś się przejechał na takowym najpierw kilkadziesiąt kilometrów. Decathlon wypożycza w miarę niedrogo swoje rowery.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...