wkg Napisano 12 Marca 2021 Napisano 12 Marca 2021 39 minut temu, Fokat napisał: To zapytam z ciekawości, scalpel carbon 4, jest definiowany jako typowy ścigacz w XC ?? W salonie przejechałem się kawałek i geometria była jak najbardziej OK. Echhh ... odpowiedź dwa posty wyżej - teraz nie można wklejać cytatów do ostatniego posta stąd bałagan. Tytułem uzupełnienia - patrzę na stosunek długosci poziomej rury TTH + długość mostka do wysokości gówki - moim zdaniem najbardziej oddaje "ścigancki", "wyciągnięty" charakter roweru. Parametr Reach jest używany raczej w enduro gdzie zjeżza się na stojąco i położenie siodełka się nie liczy bo jest opuszczone myk-mykiem. Reach to odległośc w poziomie od suportu do główki ale tu imho nieprzydatny.
Fokat Napisano 12 Marca 2021 Autor Napisano 12 Marca 2021 Koniec marudzenia i ględzenia z mojej strony. Czas na jazdy i przymiarki, zaczynam już mniej więcej ogarniać kuwetę. Jeszcze raz dziękuję za poświęcony czas, bardzo to doceniam i szanuję. Po zakupie odezwę się z recenzją.
Fokat Napisano 30 Marca 2021 Autor Napisano 30 Marca 2021 Zakup dokonany: ROWER CANNONDALE F-SI CARBON 3 29 Rozmiar ramy XL. Dziękuję Forumowiczom za porady, słowa otuchy i wsparcia Czas na jazdy próbne i obiecaną recenzję.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.