Skocz do zawartości

[1800] Rower dla dziewczynki, konkretne wymagania, jest jakiś wybór?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Niedługo na komunię będę musiał kupić rower dla dziewczynki. Co do wyglądu roweru to podobają jej się nie typowe górale a rowery z błotnikami i bagażnikiem jak np ten Unibike Emotion EQ 26:

rowery_mtb_26_hardtail_unibike_emotion_e

Dziecko jest dosyć wysokie, rower górski jej brata ma koła 26 i ramę 17 i jest jeszcze za duży ale już jej niewiele brakuje żeby jeździć nim komfortowo a tu przekrok jest dużo niżej.. Dlatego myślałem właśnie o rowerach na kołach 26 i ramach 15-17. Tyle że patrząc na rowery dziecięce to tam raczej koła 20-24 i ramy 13" a typowo damskie z kolei za duże i wygląd też jednak "nie to". Są jeszcze jakieś fajne modele o podobnym wyglądzie/specyfikacji? 

Napisano
Cytat

będę musiał kupić rower dla dziewczynki

Jeżeli bez niej to zły pomysł.

Cytat

rowery z błotnikami i bagażnikiem

Co będzie woziła na bagażniku? Błotniki potrzebne? Pytam, bo to wszystko jest dodatkowo waga.

Cytat

Dziecko jest dosyć wysokie

Czyli?

Cytat

przekrok jest dużo niżej

Przekrok to nie wszystko. 

Cytat

patrząc na rowery dziecięce to tam raczej koła 20-24 i ramy 13"

Może słusznie. 

Napisano

Co do błotników i bagażnika to jest to konieczne. Nie chodzi o to co będzie woziła a o to że jej się taki podoba. A wiadomo że dzieciaka nie interesuje specyfikacja tylko wygląd (przynajmniej większość). Postaw obok siebie rower na osprzęcie XTR z wagą 9kg ale "brzydki" a obok jakiegoś kloca 15kg na Tourney ale za to "ładny" i obstaw jaki sobie dziecko wybierze. A że to prezent który ma cieszyć to wygląd wygrywa.

Wzrost około 1,50 a przekrok około 68. Kalkulatory ram wskazują na 15". Mierzyła się już do paru rowerów ale akurat nie było takich w stylu tego Unibike i pewnie skończy się na sprowadzaniu przez internet. Dlatego zależy mi na znalezieniu jakichś innych tego typu rowerów na kołach 26 i ramie 15".  

Napisano

Popatrzyłem na Allegro i sporo rowerów komunijnych jest, niektóre nawet mają koszyczki pod kolor. Jeżeli założenia są jw. to wybrać który się podoba i po kłopocie. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...