NoiseWizard Napisano 19 Stycznia 2021 Napisano 19 Stycznia 2021 cześć, czy ktoś z was może wie jak ma być prawidłowo zamontowana sprężyna napinająca w napinaczu Alfine CT-S500? Wiem tyle, że ma być tak napięta, aby zawleczka mogła swobodnie wpaść w ten mały otwór i być wkręcona.
MikeSkywalker Napisano 19 Stycznia 2021 Napisano 19 Stycznia 2021 Mogę Ci wysłać zdjęcia kompletnego, jak go znajdę
NoiseWizard Napisano 19 Stycznia 2021 Autor Napisano 19 Stycznia 2021 Teraz, MikeSkywalker napisał: Mogę Ci wysłać zdjęcia kompletnego, jak go znajdę mam jeszcze jeden kompletny, ale nie chcę go rozbierać z wiadomej przyczyny
MikeSkywalker Napisano 19 Stycznia 2021 Napisano 19 Stycznia 2021 A to więcej nie pomogę, myślałem że gdzieś jakieś jej fragmenty są widoczne z zewnątrz. Bazując na tym jak ugina się napinacz kompletny możesz próbować wydedukować jak założyć sprężynę.
Roballinho Napisano 19 Stycznia 2021 Napisano 19 Stycznia 2021 Tę stronę w której zwój się zacieśnia wkładasz w ramię korpusu. Potem nakładasz trzpień z „wózkiem”. Kręcisz delikatnie, aż druga strona sprężyny wskoczy w rowek. Obracasz przeciwnie z kierunkiem wskazówek zegara, napinając tak, aby pokryły się otwory, w które wchodzi bolec z gwintem. Po kilku próbach powinno się udać.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.