Lukkey Napisano 26 Grudnia 2020 Napisano 26 Grudnia 2020 Cześć, szukam roweru do amatorskich i rekreacyjnych wypraw. Będzie to mój pierwszy zakup roweru "na poważnie", do tej pory jeździłem na jakimś marketowym gotowcu za kilka stówek. Chciałbym się zmieścić w przedziale 1500-1800 zł, maksymalnie 2000 jeśli naprawdę będzie warto dołożyć. Trasy docelowe: - 70% leśne, polne, gruntowe drogi - 30% utwardzone ścieżki rowerowe (asfalt, kostka) Przewidywana ilość kilometrów: nie więcej niż 75-100 km/miesiąc. Wzrost: 179cm Waga: 80kg Poczytałem co nie co przez ostatnie dni i wytypowałem kilka modeli. 1. ROWER GÓRSKI MTB ST 540 27,5" (Link) 1800 zł (niestety problem z dostępnością z tego co widzę i wyczytałem) 2. MTB INDIANA X-Pulser 3.9 M19 (Link) 1800 zł 3. ROMET RAMBLER 3 - niestety nie mogę znaleźć w żadnym sklepie obecnie. Doradzicie jakieś modele od siebie?
WaGiant Napisano 27 Grudnia 2020 Napisano 27 Grudnia 2020 Oba rowery z linków są ok . Szału nie ma ale za te pieniądze są naprawdę przyzwoite . Trzeba tylko zdecydować czy chcesz koła 29 czy 27,5 " . Oczywiście to są rowery MTB , sprawdzą się w lesie i trudniejszym terenie . Jeśli sporo będziesz jeździł po twardym pomyśl o wymianie opon na mniej agresywne .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.