Gość Napisano 14 Października 2020 Napisano 14 Października 2020 Hej, Amortyzator: RS Recon RL 2019 130 mm; 1500 km przebiegu Czy możliwe jest że delikatnie poci się gniazdo pokrętła Rebound? Mam na myśli to miejsce gdzie wchodzi imbus od regulacji. Wieczorem kilka razy wsadziłem i wyjąłem pokrętło, nie było śladów oleju. Wsadziłem pokrętło na noc i rano widać było poświatę oleju. W weekend robiłem serwis dolnych lag i zastanawiam się czy po prostu dostało się tam trochę oleju, czy może coś lekko się poci. Jest to możliwe? Od razu dodam że nie chodzi o uszczelnienie dolnych lag. Przy każdym serwisie zakładam nowe podkładki i dokręcam kluczem Dynamometrycznym. Zresztą nie o tym miejscu mowa. Cytuj
Dokumosa Napisano 14 Października 2020 Napisano 14 Października 2020 (edytowane) Póki co obserwuj ale też bez przesady żebyś się jakiejś manii prześladowczej czy natręctwa nie nabawił . Zapewne jak lałeś oliwę do dolnych lag to nalałeś przy okazji również do środka popychacza tłoka tłumika (tam gdzie wkręca się śrubę). Edytowane 14 Października 2020 przez Dokumosa 1 Cytuj
TheJW Napisano 14 Października 2020 Napisano 14 Października 2020 Dokładnie, coś Ci pewnie "smarknęło" z wężyka/strzykawki. Póki nie wycieka kroplami po lagach, nie ma się czym przejmować. W SIDzie mam to samo. :) Cytuj
losken666 Napisano 16 Lipca 2022 Napisano 16 Lipca 2022 Witam. Mi również cieknie z pokrętła rebound i niestety nie jest to rozbieralne.... Wymiana tłumnika kompresji powrotu na nowy Cytuj
Gość Napisano 16 Lipca 2022 Napisano 16 Lipca 2022 Mmm? Co nie jest rozbieralne? U mnie po prostu zostało trochę oleju po serwisie. Już zdążyłem zapomnieć że kiedykolwiek o to pytałem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi