Skocz do zawartości

[1x12 SRAM] problem z regulacja napędu

Radoslaw85

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Bateria w porównaniu do Di2 od Shimano baaardzo slaba. Starcza na kilkanascie godzin. Shimano w szosie laduje 2x w roku. Na szczęście w "rezerwie" mam w sztycy. 

@marcin3miastojak poradziłeś sobie z ożenkiem ? Ja nie mogę idealnie zestroić na kasecie GX 10-52. Albo leciutko dzwoni na 50 albo niemrawo przerzuca na dole z 2 na 3 zębatke. Qrcze mam wrażenie ze trymowanie o 0,1 mm załatwiko by temat. Oczywiście wszystko ustawiane jak w manualu. Hak prosty. Zastanawiam sie czy ten typ tak ma czy jeszcze jakieś czary trzeba odprawić :)

Napisano

W XX1 AXS wszystko ma znaczenie, z innym momentem przykręcisz koło i musisz trymować za pomocą mikro adjustment. W przypadku garbaruka trochę się męczyłem z ustawieniami przerzutki. Naszczescie udalonsie zaleźć sweet point i wszystko działa jak należy. Jeśli chodzi o baterie to nie mam takiego problemu jak ty. Średnio na trasie około 40 km przerzucam 450 razy może więcej. Bateria trzyma długo ładuje raz na 2 tyg a jeżdżę codziennie. Pozatym zawsze mogę w razie W podmienić baterię z Reverbem. W zimę jeżdżąc codziennie po 1.5 do 2h ładuje baterie co tydzień, mógłbym dłużej jej używać ale nie chce jej rozładować do zera. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...