Posel1 Napisano 5 Września 2020 Napisano 5 Września 2020 Witam. Wymieniłem po 4,5 tysiąca km łańcuch. (KMC X9) na taki sam . Powód, zaczął przeskakiwać łańcuch na 9 biegu. Po wymienię przeskakuje jeszcze bardziej i na większej ilości biegów. Przypuszczam że do wymiany kaseta. Obecnie od nowości jest : Kaseta Shimano HG20 11-34 Wymieniać na taka sama czy może jakieś inne propozycje ?
cervandes Napisano 5 Września 2020 Napisano 5 Września 2020 No oczywiście, że masz zjechane zęby i nowy łańcuch się nie przyjął. Ja jestem zwolennikiem ciut wyższych grup, dlatego zamiast np HG200 za 5 dyszek wolałbym HG400 za 6 dyszek. Mniejsza masa, powłoki antykorozyjne i w mojej ocenie ciut lepsza trwałość.
Sk27 Napisano 5 Września 2020 Napisano 5 Września 2020 Miałem taką kasetę, tylko że w wersji 8 rzędowej i po 3500 km też była do wymiany. Lepiej dopłacić kilkanaście złotych do HG400-9/HG50-9.
Posel1 Napisano 5 Września 2020 Autor Napisano 5 Września 2020 Dzięki. Cenne info. A mogę zmienić ilość zębów ? Rozumiem że im mniej zębów na zembatce to ona jest trochę mniejsza i trochę cięższa (podczas jazd, że tak to nazwę). Tylko teraz jak z kompatybilnością do łańcucha. No chyba że źle to rozumiem.
SoloTM Napisano 5 Września 2020 Napisano 5 Września 2020 Im mniejsza kaseta tym lżejsza. Hg400-9 11-32 ma bardzo przyzwoitą wagę, około 325 gr ( z pamięci walę ) i jest lżejsza od poprzednika ( choć grupowanego oczko wyżej - hg50 ) o ok. 40 gr. ( i hg50 już praktycznie nie do dostania w wersji 11-32 itp. ) O tabelkę znalazłem Gdybyś chciał mieć kasetę 11-28 to musisz mieć odpowiednią przerzutkę.
Czcibor Napisano 5 Września 2020 Napisano 5 Września 2020 Teraz, Posel1 napisał: Rozumiem że im mniej zębów na zembatce to ona jest trochę mniejsza i trochę cięższa (podczas jazd, że tak to nazwę). Tylko teraz jak z kompatybilnością do łańcucha. Każdy kto jeździ rowerem, z czasem dochodzi do wniosku, że im droższy kupuje osprzęt, tym jest lepszy i lżejszy. Jak zaczynałem jeździć, to myślałem sobie tak: " Kupię najtańszy rower, odzież, i inne akcesoria, bo może mi się rowerowanie nie spodobą, i tylko będzie strata kasy, ale już śmigam 3 sezon, i myślenie mi się zmieniło....
Posel1 Napisano 6 Września 2020 Autor Napisano 6 Września 2020 Kurde źle mnie zrozumieliście. Z tym że "ciezsza" nie chodziło mi o to że ciezsza wagowo, tylko podczas jazdy cięższe przełożenie. Nie wiem jak to określić. W sumie wystarczy że wyjaśnicie mi czym się różnią zębatki z różną ilością zębów.
SoloTM Napisano 6 Września 2020 Napisano 6 Września 2020 Heh, im mniej zębów na koronkach kasety tym rower "ciężej" idzie. Za to większa prędkość maksymalna. Nie bardzo wiem o co jeszcze pytasz.
Posel1 Napisano 6 Września 2020 Autor Napisano 6 Września 2020 Dokładnie o to pytam właśnie. 11-34 mi pasowało. Nie będę kombinował. Zamawiam : Kaseta SHIMANO Alivio HG400 9rz 11-34 CS-HG400-9 Szukałem HG50 ale chyba nie ma 11-34.11-34. Dzięki za pomoc. Pozdrawiam.
cervandes Napisano 6 Września 2020 Napisano 6 Września 2020 Włazisz w kalkulator przełożeń, np http://ritzelrechner.de/ Wybierasz wszystkie parametry swojego roweru i zastanawiasz się, czy są jakiekolwiek biegi, których np nie używasz wcale, albo czy czegoś Ci brakuje, np na podjazdach. Dodajesz do porównania drugi napęd i modyfikujesz w nim części na jakie rozważasz. Dowiesz się co osiągniesz zmieniając np kasetę czy korbę. Przy np przesiadce z kasety 11-34 na 11-28 zyskujesz mniejszy zakres przełożeń, ciężej będzie pod górki - ale za to odstępy (różnice) między kolejnymi biegami będą mniejsze i łatwiej będzie dobrać dobre przełożenie do aktualnej sytuacji na trasie. No i odwrotnie przy szerokim zakresie kasety, im większa różnica między skrajnymi biegami - tym większe przerwy między nimi. QM?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.