Skocz do zawartości

[koło tył] Tarcza za blisko adaptera hamulca

Kamilek764

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam . Piszę w sprawie koła ponieważ tarcza jest bardzo blisko adaptera hamulca przez co uniemożliwia prawidlowo ustawianie hamulca. Od razu powiem że os jest ustawiona równo . Mial ktoś taki problem ? Wspomnę też że koło jest bardziej pochylone w stronę ramy niż strona z kasetą. 

Z góry pozdrawiam .

Napisano

Zacisk hamulcowy ma owalne otwory montażowe dzięki czemu możesz go przesuwać w osi koła jakieś +/-2mm. Jeśli to nie wystarcza to masz coś złe poskładane jeśli chodzi o oś piasty. Co znaczy że koło jest pochylone? Odległość między widełkami a kołem jest zauważalnie mniejsza po kednej stronie?

• Mod Team
Napisano

Nowy rower/rama? Co to za sprzęt? 

Kolega niedawno tak miał w nowym Romecie Aspre, po prostu była wada fabryczna - krzywo pospawali i nie dało się ustawić zacisku a tarcza praktycznie ocierała o adapter. Na szczęście bez problemu mu wymienili rower na nowy, pozbawiony tego defektu :p

Napisano

Dokumosa tak po jednej stronie jest więcej miejsca a po drugiej mniej koło po chwili wraca wraca do normalnej pozycji i po chwili wraca do tej co było jest to nie wycentrowane koło dowiedziałem się tylko dalej nie wiem czemu tarcza jest tak blisko adaptera hamulca 

W dniu 17.08.2020 o 08:28, safian napisał:

Nowy rower/rama? Co to za sprzęt? 

Kolega niedawno tak miał w nowym Romecie Aspre, po prostu była wada fabryczna - krzywo pospawali i nie dało się ustawić zacisku a tarcza praktycznie ocierała o adapter. Na szczęście bez problemu mu wymienili rower na nowy, pozbawiony tego defektu :p

Rama nie jest krzywa poniewaz inne koła mają normalnie 

Napisano
5 godzin temu, Dokumosa napisał:

Jeśli inne koła w tej ramie nie mają problemu to wniosek jest jeden - piasta niepoprawnie poskładana.

Kupiłem rower jako używany i możesz mi powiedzieć jak dobrze ją poskładać albo coś takiego bo jestem w tym zielony .

Napisano
4 minuty temu, safian napisał:

Daj po prostu jakieś zdjęcia jak to wygląda, jak zamocowana jest tarcza do koła i ile tego odstępu tam jest

IMG_20200818_205608.jpg

Myślałem żeby dać jakąś nakrętkę tutaj 

Napisano
3 godziny temu, Dokumosa napisał:

Jeśli problem występuje na innym kole to rama ma skoliozę.

Znaczy chodziło mi że próbuje cały czas to naprawić przepraszam że nie napisałem tego tak jak trzeba z innymi kolami jest normalnie tarcza jest oddalona od adaptera tylko z tym moim jest źle 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...