Kamilek764 Napisano 16 Sierpnia 2020 Napisano 16 Sierpnia 2020 Witam . Piszę w sprawie koła ponieważ tarcza jest bardzo blisko adaptera hamulca przez co uniemożliwia prawidlowo ustawianie hamulca. Od razu powiem że os jest ustawiona równo . Mial ktoś taki problem ? Wspomnę też że koło jest bardziej pochylone w stronę ramy niż strona z kasetą. Z góry pozdrawiam .
Dokumosa Napisano 17 Sierpnia 2020 Napisano 17 Sierpnia 2020 Zacisk hamulcowy ma owalne otwory montażowe dzięki czemu możesz go przesuwać w osi koła jakieś +/-2mm. Jeśli to nie wystarcza to masz coś złe poskładane jeśli chodzi o oś piasty. Co znaczy że koło jest pochylone? Odległość między widełkami a kołem jest zauważalnie mniejsza po kednej stronie?
Mod Team safian Napisano 17 Sierpnia 2020 Mod Team Napisano 17 Sierpnia 2020 Nowy rower/rama? Co to za sprzęt? Kolega niedawno tak miał w nowym Romecie Aspre, po prostu była wada fabryczna - krzywo pospawali i nie dało się ustawić zacisku a tarcza praktycznie ocierała o adapter. Na szczęście bez problemu mu wymienili rower na nowy, pozbawiony tego defektu :p
Kamilek764 Napisano 18 Sierpnia 2020 Autor Napisano 18 Sierpnia 2020 Dokumosa tak po jednej stronie jest więcej miejsca a po drugiej mniej koło po chwili wraca wraca do normalnej pozycji i po chwili wraca do tej co było jest to nie wycentrowane koło dowiedziałem się tylko dalej nie wiem czemu tarcza jest tak blisko adaptera hamulca W dniu 17.08.2020 o 08:28, safian napisał: Nowy rower/rama? Co to za sprzęt? Kolega niedawno tak miał w nowym Romecie Aspre, po prostu była wada fabryczna - krzywo pospawali i nie dało się ustawić zacisku a tarcza praktycznie ocierała o adapter. Na szczęście bez problemu mu wymienili rower na nowy, pozbawiony tego defektu :p Rama nie jest krzywa poniewaz inne koła mają normalnie
Dokumosa Napisano 18 Sierpnia 2020 Napisano 18 Sierpnia 2020 Jeśli inne koła w tej ramie nie mają problemu to wniosek jest jeden - piasta niepoprawnie poskładana.
Kamilek764 Napisano 18 Sierpnia 2020 Autor Napisano 18 Sierpnia 2020 5 godzin temu, Dokumosa napisał: Jeśli inne koła w tej ramie nie mają problemu to wniosek jest jeden - piasta niepoprawnie poskładana. Kupiłem rower jako używany i możesz mi powiedzieć jak dobrze ją poskładać albo coś takiego bo jestem w tym zielony .
Dokumosa Napisano 18 Sierpnia 2020 Napisano 18 Sierpnia 2020 Przymierzałeś inne koła do tej ramy i nie było prob?
Kamilek764 Napisano 18 Sierpnia 2020 Autor Napisano 18 Sierpnia 2020 Godzinę temu, Dokumosa napisał: Przymierzałeś inne koła do tej ramy i nie było prob? Są cały czas
Mod Team safian Napisano 18 Sierpnia 2020 Mod Team Napisano 18 Sierpnia 2020 Daj po prostu jakieś zdjęcia jak to wygląda, jak zamocowana jest tarcza do koła i ile tego odstępu tam jest
Kamilek764 Napisano 18 Sierpnia 2020 Autor Napisano 18 Sierpnia 2020 4 minuty temu, safian napisał: Daj po prostu jakieś zdjęcia jak to wygląda, jak zamocowana jest tarcza do koła i ile tego odstępu tam jest Myślałem żeby dać jakąś nakrętkę tutaj
Dokumosa Napisano 18 Sierpnia 2020 Napisano 18 Sierpnia 2020 59 minut temu, Kamilek764 napisał: Są cały czas Jeśli problem występuje na innym kole to rama ma skoliozę.
Kamilek764 Napisano 18 Sierpnia 2020 Autor Napisano 18 Sierpnia 2020 3 godziny temu, Dokumosa napisał: Jeśli problem występuje na innym kole to rama ma skoliozę. Znaczy chodziło mi że próbuje cały czas to naprawić przepraszam że nie napisałem tego tak jak trzeba z innymi kolami jest normalnie tarcza jest oddalona od adaptera tylko z tym moim jest źle
Dokumosa Napisano 19 Sierpnia 2020 Napisano 19 Sierpnia 2020 No to przynajmniej masz pewność, że problem jest z piastą. Zidentyfikuj model, poszukaj schematu i zweryfikuj czego brakuje albo pomylona kolejność.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.