sigg Napisano 7 Sierpnia 2020 Napisano 7 Sierpnia 2020 Cześć, po latach niejeżdżenia, kupiłem sobie nowy rower MTB hardtail. Coraz bardziej jednak z leśnych ścieżek ściąga mnie na bezdroża, wąskie ścieżki i zjazdy. Problem w tym, że jednak brak tylniego amortyzatora daje się trochę w kość. Jestem wysoki (2 metry) a do tego trochę się zapuściłem więc waga z ubraniem, kaskiem itp to około 130kg. Pytanie czy dla takiej masy rower z pełną amortyzacją się sprawdzi? Czy da radę tak dostroić amortyzatory? Rower, który mam na oku (Cube) ma tylni amortyzator RockShox Deluxe Select. Będę wdzięczny za opinie. Cytuj
wkg Napisano 7 Sierpnia 2020 Napisano 7 Sierpnia 2020 Myślę, że nie ma problemu. Co więcej - waga roweru nie ma w tym przypadku większego znaczenia więc nie musisz przepłacać za karbon 1 Cytuj
Galvatron Napisano 7 Sierpnia 2020 Napisano 7 Sierpnia 2020 Niektórych amortyzatorów może nie dać się ustawić prawidłowo ze względu na limit ciśnienia (będą zbyt miękkie i nie będzie można bezpiecznie dopompować wiecej). 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi