mastiv2 Napisano 15 Lipca 2020 Napisano 15 Lipca 2020 Cześć, pod koniec wakacji wybieramy sie z kolegami na tripa po rożnych miejscach (np. Khazura, Gura Żar itp.). Kaski i rowery już są, teraz potrzebujemy dobrych nakolanników, myślę że od razu łączonych z ochraniaczami na piszczele. Budżet to ok. 200zł ale znam już ten sport i wiem że nic nie jest tanie i zawsze się wydaje 2 razy więcej niż sie planuje więc podawajcie wszystkie propozycje godne polecenia.
KSikorski Napisano 15 Lipca 2020 Napisano 15 Lipca 2020 https://www.x-factor.pl/product-pol-78-FLOW-kevlar-nakolanniki.html
Szym3kSzym3k Napisano 30 Lipca 2020 Napisano 30 Lipca 2020 @KSikorski masz te ochraniacze? Szukam czegoś lekkiego i zastanawiam się między JOINT VPD air i Endura a SingleTrack Lite II . Który poziom ochrony jest lepszy 1 czy 2?
KSikorski Napisano 31 Lipca 2020 Napisano 31 Lipca 2020 Tak, posiadam X factor Flow. Jestem z nich bardzo zadowolony. Ten "flow" rzeczywiście działa ;-) Innych nigdy nie używałem, więc się nie wypowiem.
Szym3kSzym3k Napisano 31 Lipca 2020 Napisano 31 Lipca 2020 @KSikorski a powiedział byś o nich że są lekkie i przewiewne czy raczej pancerne. Ja szukam raczej tych pierwszych w lekki teren. Tak żeby ochroniły przed korzenie. Mają tylko gąbkę czy jeszcze wkładkę plastikowa?
KSikorski Napisano 1 Sierpnia 2020 Napisano 1 Sierpnia 2020 Mają tylko protector sas-tec, czyli taka solidniejsza gąbka. To nie są ochraniacze do jakiegoś downhillu, tylko właśnie lekkie, w których można pedałować cały dzień i nie umrzeć od odparzeń.
wojtt80 Napisano 1 Sierpnia 2020 Napisano 1 Sierpnia 2020 Odpowiadające Twoim potrzebą mogły by również być Alpinestars Paragon Pro. Ujeżdżam w nich drugi sezon, lekkie i nie uwieraja, przez długość głębiej chronią golen.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.