Skocz do zawartości

[Nakolanniki] jakie ochraniacze w każdy teren

mastiv2

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć, pod koniec wakacji wybieramy sie z kolegami na tripa po rożnych miejscach (np. Khazura, Gura Żar itp.). Kaski i rowery już są, teraz potrzebujemy dobrych nakolanników, myślę że od razu łączonych z ochraniaczami na piszczele. Budżet to ok. 200zł ale znam już ten sport i wiem że nic nie jest tanie i zawsze się wydaje 2 razy więcej niż sie planuje więc podawajcie wszystkie propozycje godne polecenia. 

• 2 tygodnie później...
Napisano

@KSikorski a powiedział byś o nich że są lekkie i przewiewne czy raczej pancerne. Ja szukam raczej tych pierwszych w lekki teren. Tak żeby ochroniły przed korzenie. Mają tylko gąbkę czy jeszcze wkładkę plastikowa? 

Napisano

Mają tylko protector sas-tec, czyli taka solidniejsza gąbka. To nie są ochraniacze do jakiegoś downhillu, tylko właśnie lekkie, w których można pedałować cały dzień i nie umrzeć od odparzeń.

Napisano

Odpowiadające Twoim potrzebą mogły by również być Alpinestars Paragon Pro. Ujeżdżam w nich drugi sezon, lekkie i nie uwieraja, przez długość głębiej chronią golen.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...