zielonek Napisano 25 Czerwca 2020 Napisano 25 Czerwca 2020 hej w ogole nie znam sie na rowerach normalnei bym poszedl do serwisu ale takowego w mojej okolicy nie posiadam. irytuje mnie takie szeleszczenie łańcucha - po prostu pracuje głośno, nie wiem jak do końca to nazwać. trzeba go wyczyscic czy kupic nowy? z gory dzieki za pomoc znalazlem taki proadnik - myslicie ze jest w porzadku?
seraph Napisano 25 Czerwca 2020 Napisano 25 Czerwca 2020 Wymyć cały napęd razem z łańcuchem, nasmarować po borzemu dobrym olejem i dbać o czystość co by problem nie wrócił. Jest o tym trochę tematów.
pinok Napisano 25 Czerwca 2020 Napisano 25 Czerwca 2020 Jeśli łańcuch szeleści to prawdopodobnie nie jest nasmarowany, jeśli nie masz serwisu rowerowego w okolicy to może market chociaż. W większości marketów jakieś oliwki do łańcucha powinny być.
SoloTM Napisano 25 Czerwca 2020 Napisano 25 Czerwca 2020 Pilarol masz ? ? Na czysty łańcuch zaaplikować po kropelce na ogniwo i szmatą kręcąc do tyłu zetrzeć nadmiar.
Mateusz30 Napisano 29 Czerwca 2020 Napisano 29 Czerwca 2020 Tak, bo pilarol jest zaisty. Złapie cały piach i zrobi pastę ścierną.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.