Skocz do zawartości

[Boost] Kompatybilność lini łańcucha

Czik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

142x12 to nie jest Boost. Chyba się pomyliłeś, bo rama, o której piszesz jest pod tylną piastę 148x12 co jest już pod Boost. Wygląda na to, że korba z linku będzie odpowiednia pod tą ramę. Mufa w Hornecie ma 73 mm, a wkład suportu, który jest w komplecie też pasuje do 73 mm. 

• Mod Team
Napisano
17 minut temu, Czik napisał:

Cześć, kupiłem dzisiaj ramę Dartmoor Hornet 2020 z rozstawem osi 142x12mm. Chcę kupić korbę Shimano zee https://www.rowertour.com/p/156667/shimano-fc-m640-zee-korba-dh-36z-1x10rz#rozmiar-170mm, słyszałem że są oddzielne korby pod boost ale nie wiem czy napęd będzie dobrze hulać ta korba z linku (przerzutka zee fr, kaseta 11-32 8rz. manetka sram X4). Jak myślicie, że to będzie działać?

Przede wszystkim to kaseta 11-32 8s nie zadziała z przerzutką Shimano Zee FR i manetką Sram X4.

Musisz mieć kasetę 10s i manetkę Shimano 10s. Bez tego napęd będzie bezużyteczny.

Napisano
36 minut temu, siemalysy napisał:

hyba się pomyliłeś, bo rama, o której piszesz jest pod tylną piastę 148x12 co jest już pod Boost.

Pisząc posta zamawiałem jednocześnie części do roweru i stąd takie myki - chodzi o 148x12, już edytowałem

25 minut temu, bogus92 napisał:

Przede wszystkim to kaseta 11-32 8s nie zadziała z przerzutką Shimano Zee FR i manetką Sram X4.

Właśnie, że zadziała z tą konkretną manetką polecam zagłębić się w temat, chodzi mi tylko o linię łańcucha czy będzie to banglać

Napisano

Będzie działać jak 20 letnie alivio po przejściach i z luzami, czyli całkiem całkiem, ale bez rewelacji. Sądząc po rowerze/doborze napędu to raczej rower do hopek i zabawy niż do jeżdżenia. Więc do przełknięcia. Jak się uprzemy.

Napisano

Tak, rower typowo do skakania, zawsze jeździłem na single speed więc nie zależy mi na jakości przełożeń, tylko żeby jako tako to działało.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...