Rowerowyszaj.pl Napisano 28 Maja 2020 Napisano 28 Maja 2020 Hej, mam problem ze zmienianiem biegów. Manetka to sram x7 9s, a przerzutka to shimano deore m592 9s. Niby wszystko wydaje się ok ale czasami wcale nie zmiania biegów, a czasami zmienia co dwa biegi. Słyszałem o różnych naciągach linek, ale sie kompletnie na tym nieznam. Stąd też moje pytanie, czy to będzie działo? Linka i pancerz nowa nasmarowana Wcześniej miałem manetke shimano altus wraz z tą sama przerzutka deore m592 i wszystko śmigało perfekcyjnie... Do czasu aż nie zaliczylem gleby i przyszedł czas na wymiane manetki. Wymieniłem, myślalem że wszystko bedzie ok a tu taka niespodzinaka. Proszę o pomoc.
Lawstorant Napisano 29 Maja 2020 Napisano 29 Maja 2020 Po co kombinować? Masz shimano to dlaczego kupiłeś manetkę sram? Z tego co patrzę to nawet nigdzie nie ma takiej kombinacji w "druciarskich" tabelach kompatybliności. Ten sram ma naciąg 1:1 (około) gdzie shimano przed Dyna-sys ma 2:1 (około). Kup manetkę shimano i będzie ok.
abdesign Napisano 29 Maja 2020 Napisano 29 Maja 2020 15 godzin temu, Rowerowyszaj.pl napisał: Proszę o pomoc. Możesz wymienić albo manetkę albo przerzutkę - bo zestaw jaki złożyłeś nie ma prawa działać poprawnie. Kolega wyżej "się kopnął" i chyba z rozpędu napisał o dynasysie które ma akurat uciąg zbliżony sramowego do 1:1, a zapewne chodziło mu o ciąg twojej deorki która jest 2:1 - stąd albo nie zmienia albo wbija po dwa ze sramową manetką 1:1
Rowerowyszaj.pl Napisano 29 Maja 2020 Autor Napisano 29 Maja 2020 Dzięki za pomoc ale temat nieaktualny. Okazało sie że przerzutka jest pęknięta (wózek odleciał od korpusu) i zdecydowalem zmienić się przerzute na sram x9
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.