render Napisano 6 Maja 2020 Napisano 6 Maja 2020 Witam Jestem posiadaczem programu Locus Map Pro , wszystko ładnie mi działa. Mam problem a w zasadzie pytanie : czy jest możliwość zmiany kierunku jazdy wyznaczonej trasy w programie tj. jadę z punktu A do B a chcę zmienić na B do A (kierunek powrotny do domu). Chcę zmienić gdyż nawigacja głosowa przy takim ustawieniu cały czas informuje mnie "jesteś poza trasą" Zaznaczę że nie mam internetu w telefonie , samą trasę wyznaczam na komputerze i zapisuje jako gpx.
ungarn Napisano 6 Maja 2020 Napisano 6 Maja 2020 A nie ma przypadkiem opcji 'nawiguj odwrotnie' lub 'prowadzenie powrotne' ? Przyznam, że nie używałem tej możliwości, ale z opisu w Locusie wynika że to powinno działać właśnie w ten sposób.
render Napisano 6 Maja 2020 Autor Napisano 6 Maja 2020 Godzinę temu, Faja3 napisał: Sama zmieni. chyba nie bardzo gdyż cały czas w drodze powrotnej jest komunikat "jesteś poza trasą" Teraz, ungarn napisał: A nie ma przypadkiem opcji 'nawiguj odwrotnie' lub 'prowadzenie powrotne' ? Przyznam, że nie używałem tej możliwości, ale z opisu w Locusie wynika że to powinno działać właśnie w ten sposób. a może Kolega mnie naprowadzi gdzie taka opcja jest, bo ja jakoś nie widzę
ungarn Napisano 6 Maja 2020 Napisano 6 Maja 2020 spróbuję... załączyłem screeny dla ułatwienia. Wybieram trasę którą chcę jechać, na dolnej belce wybieram ikonę prowadzenia/nawigacji. Na kolejnym ekranie możesz wybrać normalny tryb lub odwrotny. Tak jak mówiłem, nie używałem ale wydaje mi się że o to może Ci chodzić.
KSikorski Napisano 6 Maja 2020 Napisano 6 Maja 2020 Przerywasz nawigację. Odpalasz od nowa i w ostatnim menu przed nawigacją masz możliwość wybrania zestawu ustawień lub zaznaczenia opcji "nawiguj odwrotnie". Możesz też wejść w "planowanie trasy" raz zaplanowanej trasy i odwrócić jej kierunek i zapisać jako nową.
render Napisano 7 Maja 2020 Autor Napisano 7 Maja 2020 To ja coś muszę mieć inną wersję bo takich ustawień nie mam. Locus map pro 3.0.2 pl mam
steve69 Napisano 7 Maja 2020 Napisano 7 Maja 2020 Chyba długo nie aktualizowałeś. Najnowsza to 3.45.1
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.