Skocz do zawartości

[około 4500 zł] Gravel

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, mierze się z zamiarem zakupu nowego roweru. Ma to być rower głownie na szosę ale też na lekki teren (powiedzmy 70%/30%) na dość długie dystanse oraz wytrzymały. Do tej pory jeździłem na crossie od Authora. Najbardziej zastanawiałem się nad tym rowerem: https://www.cube.eu/pl/2020/bikes/road/cyclocross-gravel/nuroad/cube-nuroad-pro-blacknsharpgreen-2020/(rama 61). Czy taki rower sprostał by moim wymaganiom lub czy jest ktoś w stanie polecić jakiś inny podobny rower?

Moje parametry 199cm/105 kg.

Nie chce przekroczyć budżetu 4500 zł.

Z góry dziękuję za pomoc oraz informacje! :D

Napisano
Teraz, dovectra napisał:

Bedzie git.

Ale teraz każda marka ma gravela w ofercie więc możesz grzebać w ofertach do woli.

A jesteś w stanie polecić coś dobrego w tej cenie?

Napisano

@michspin  jak  bardzo chcesz to mogę Ci polecić.   https://www.marinbikes.com/pl/bikes/20-gestalt-2 Jestem zadowolony.

Czy odczujesz różnicę miedzy nimi? Nie wiem.
Jak swojego kupiłem na oponach 30  i max który wchodzi to 35...  Więc jest mniej terenowy od Twojego typu.
G2 jest lżejszy minimalnie...   Ale to juz niemal kosmetyka.
Wsiądź i się przejedź kilkoma zobacz jak Ci sie jedzie. W pewnym zakresie one nie będą sie wiele różniły.  Patrz na ważne dla siebie żeczy.   Ilość mocowań na bagażniki/błotnik/bidony. Waga.  Kolor?  może pozycja, bo ta może się różnić.   Siodełko :D:D:D  Np w mim jest naprawdę wygodne. 60km bez wkładki i nawet nie wiem, że jechałem...  (ale nie licz, że dostaniesz takie samo :D:D:D )  

Przy twojej wadze możesz się  pochylić nad ich nośnością... Ja  spadając 6kg z wagi zauważyłem sporo mniejsze zapotrzebowanie na dętki ;)

Napisano

Cześć.

Podłączam sie pod temat. Mam w planie zakup gravela w tym zakresie cenowym. Po wstępnej selekcji udało mi nie wybrać kilka modeli. Prośba o komentarze i polecenie co z tego najlepiej wybrać. Wzrost 182cm waga 88kg.

Z góry dziękuję za pomoc.

1. BH GravelX Alu 1.0

2. Serious Valparola Pro Disc

3. Serious Grafix Comp

4.KROSS Vento CX 4.0

5.KROSS Esker 4.0

6.MERIDA SILEX 200

7. AUTHOR RONIN

8. ACCENT FURIOUS

9. Cube Nuroad Pro

10. MARIN GESTALT X10

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...