vindur Napisano 29 Kwietnia 2020 Napisano 29 Kwietnia 2020 Cześć! Wątków o gravelach jest kilka, ale w niektórych budżet się zwiększa, więc rozpoczynam swój, bo mam też konkretne dylematy. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie i uwagi, choćby dotyczące któregokolwiek konkretnego tematu. Mój wzrost: 1,75m; waga 75kg; Warszawa Przesiadam się z MTB Kross Hexagon z 2013 roku (26 cali, 3x8, ok 15+ kg wagi), w poszukiwaniu innych doznań - a szukam (% na oko): nieco większych prędkości i lekkości na asfalcie (nie oczekuję roweru <11kg) - 70% możliwości zjazdu na szuter/ścieżkę leśną (po korzeniach nie będę śmigał) - 25% - okołowiślane ścieżki, parki + weekendowe wypady gdzieś za miasto kilkudniowe wyprawy z jakimiś torbami (raczej zapinane na ramie i okolicach niż bagażnik+sakwy, choć ich też nie wykluczam) - 5% - kilka razy w roku Na razie udało mi się przejechać chwilę na Kellys Soot 70 (1x10 bodajże), ale to nie moja półka cenowa. Planuję dalsze tournée po sklepach i przymiarki. Do wydania mam max 4000 zł. To nie będzie rower do końca życia - ma być swego rodzaju upgrade'em w stosunku do obecnego MTB, nieco bardziej sfocusowanym na asfaltowe śmiganie z możliwością zjazdu w teren. Dylematy, z którymi się borykam to: cały ze stali czy rama alu + widelec karbon wielkość blatów na korbie i kasecie model przerzutek ad 1 W kwestii stali już wyczytałem, że jak ktoś doświadczył to prawdopodobnie będzie za, ale inni będą zdecydowanie przeciwko większej wadze roweru. Jest wytrzymała w przypadku wypraw z obciążeniem, łatwiej naprawić niż alu, itd. Oraz że cały rower ze stali powinien jakoś tłumić drgania (?). Na argument z wagą odpowiem tak: gravel 11-12 kg to dla mnie nadal kilka kg mniej niż MTB, więc różnica będzie znaczna. Nie odrzucam stali, choć rozumiem, że rama alu + widelec karbon może być najlepszym rozwiązaniem. Natomiast alu+alu najsłabsze? ad 2 Chcę mieć różnorodność i w miarę efektywnie robić podjazdy na trasach, dlatego optuję za opcją 2x/3x. Być może to kwestia przyzwyczajenia i nieufności wobec nieznanej opcji 1x. Trudno. Korzystając z jednego z kalkulatorów zrobiłem sobie symulację prędkości, aby porównać obecny MTB do 5 modeli, które wysuwają się na prowadzenie w moich poszukiwaniach. Kross Esker 4.0 - Tiagra 2x10 Romet Aspre - Claris 2x8 Kellys Soot 30 - Claris 2x8 Marin Four Corners - Sora 3x9 Fuji Jari 2.3 - Sora/Alivio 2x9 Wychodzi, że najniższe przełożenie w Eskerze (12.0) odpowiada mniej więcej 1x4/5 lub 2x2 z obecnego MTB, a w Marinie czy Fuji już 1x2/3 Dlatego trochę się obawiam tej blachy 36 czy 34 jako najmniejszej z przodu. Marin lub Fuji wydają się bardziej komfortowe w tym aspekcie. Z kolei 44x11 w Fuji zbliżone do obecnego 42x11 w MTB, więc niewielka różnica. Z tej analizy Marin wychodzi na prowadzenie. Czy popełniam jakiś błąd w tym rozumowaniu? EDIT: a może jeden z tych z zębatką 36 i wymienić ją na 30? Gdzieś czytałem o takich operacjach. Zapewne trzeba dobrze dopasować do kasety. Opłaca się? ad 3 Na GRX mnie nie stać, więc zostają Claris/Sora/Tiagra - jak rozumiem w takiej kolejności od słabszej do lepszej. I jak rozumiem, kluczowa jest sztywność (lub jak napięty jest łańcuch), aby przerzutka się nie majtała na wybojach. Coś za coś, mam świadomość, że gravel za 4k nie będzie 'dobry', a bardziej 'średni' więc to majtanie akurat uważam za najmniej ważny aspekt z pozostałych. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Strasznie chciałbym móc dorwać Fuji Jari 1.5, ale nie schodzi poniżej 4700 obecnie. Jak wspomniałem, biorąc te wszystkie aspekty pod uwagę wyszło mi 5 faworytów (wraz z najniższymi cenami, jakie znalazłem, niekoniecznie w linkach, które dodałem): Kross Esker 4.0 2019 - 3900 Marin Four Corners 2020 - 3800 Kellys Soot 30 - 4000 Fuji Jari 2.3 - 3600 Romet Aspre - 2800 Z analizy przerzutkowej Marin wychodzi na prowadzenie, a za nim Fuji. Oba stalowe, więc najcięższe. Co myślicie?
some1 Napisano 30 Kwietnia 2020 Napisano 30 Kwietnia 2020 6 godzin temu, vindur napisał: może jeden z tych z zębatką 36 i wymienić ją na 30? Gdzieś czytałem o takich operacjach. Zapewne trzeba dobrze dopasować do kasety. Opłaca się? Obawiam się, że nie, a przynajmniej o takim nie słyszałem. Poza dopasowaniem zębatki do korby problemem może być też pojemność przerzutki, zarówno z przodu jak i z tylu. Jeśli lubisz się bawić kalkulatorem przełożeń, to ten jest lepszy, rozrysuje i od razu porówna dwa rowery. http://www.gear-calculator.com/?GR=DERS&KB=24 6 godzin temu, vindur napisał: I jak rozumiem, kluczowa jest sztywność (lub jak napięty jest łańcuch), aby przerzutka się nie majtała na wybojach Ten problem rozwiązuje dopiero sprzęgło, a tego żaden wymieniony model nie posiada. Choć mając Tiagre można się pokusić o wymianę tylnej przerzutki na grx400. Nie wiem, czy da się ją dopasować do niższych grup.
RafalxM Napisano 30 Kwietnia 2020 Napisano 30 Kwietnia 2020 11 godzin temu, vindur napisał: Na razie udało mi się przejechać chwilę na Kellys Soot 70 (1x10 bodajże)... Jakie wrażenia miałeś z jazdy z takim napędem? Z tytułu wynika że 'do miasta i na wypady' więc nie potrzebujesz bardzo miękkich przełożeń w góry, tzn z tyłu zębatki 42 , 46, 48 lub 50 . Napęd 1x10 byłby zupełnie wystarczający z zębatką 34T na przód i kasetą 11-40 10s . Jakby było 'za wolno' to wtedy podmieniasz tylko zębatkę przód na 36T i wpływa to tylko na przełożenia - jedziesz szybciej, pod górkę ma wpływ w zasadzie tylko na duużych wzniesieniach. Jeśli takowe napędy istnieją w nowych rowerach to szukałbym takiego, Soot 70 ma 1x11 co na pewno podbija cenę - ale na płaskie tereny 10s w zupełności wystarczy. EDIT: z tych co podałeś , patrząc tylko pod kątem przełożeń w napędzie to bym wybral Fuju Jari 2.3 i liczył na to że 28x34 starczy Ci na grubych podjazdach w lesie Moim zdaniem dużo elastyczniejsze byłoby 38/22 przód , ale nie wiem czy coś takiego jest w nowych wypustach. Wszystkie podane mają kasety kończące się na 34T, za tym idzie tylne przerzutki obsługujące niewiele więcej - mało rozwojowe jakby chcieć przerobić potem sobie na 1xx , no ale taka polityka cenowa, nie może być zbyt łatwo...a może i żadnej potrzeby przeróbek nie będzie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.