Skocz do zawartości
Jarek213

[XCR] Dziwny dźwięk.

Rekomendowane odpowiedzi

Jarek213

Dwa lata temu zrobilem serwis tego amortyzatora czyli rozebralem wyczyscilem nasmarowalem i dolozylem jeszcze gąbki smarujące i wtedy po wcisnieciu widelca gdy wraca do gory slychac bylo takie jakby syczenie chyba od strony wkladu z blokada. Wczoraj znowu zrobilem ten sam serwis i mam wrazenie ze ten dzwiek jest jeszcze glosniejszy i zastanawiam sie czy to moze byc jakis zly sygnal czy raczej sie tym nie przejmowac?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
cervandes

Dodatkowo uszczelniony uszczelkami - podejrzewam, że to powietrze wypychane z goleni przez uszczelki kurzowe. Coś z tym powietrzem w środku musi się dziać podczas uginania... 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Jarek213
2 godziny temu, cervandes napisał:

Dodatkowo uszczelniony uszczelkami - podejrzewam, że to powietrze wypychane z goleni przez uszczelki kurzowe. Coś z tym powietrzem w środku musi się dziać podczas uginania... 

Tak to brzmi https://clyp.it/ypy1eg4w?token=dbbf3bd43e5ace17d448d3c6ba8770a1

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Jarek213

Tak, to na pewno wklad tlumienia odbicia bo im bardziej zwieksze tlumienie tym glosniejszy jest ten dzwiek.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×