Tregg Napisano 19 Kwietnia 2020 Napisano 19 Kwietnia 2020 Cześć, mam nadzieję że ktos mi pomoże:). Mam manetke shimano slx m7000 z 2017 w kellysie i jak ostatnio jechałem normalnie po drodze to chcąc zrzucić na lżejszy bieg, manetka nagle przestała reagować i wchodziła bardzo luźno, bardzo głęboko do końca, mogę teraz tylko wrzucać wyższe biegi i zrzucać o 4. Nie wiem co mogło się stać i co zrobić żeby naprawic.
Mod Team bogus Napisano 19 Kwietnia 2020 Mod Team Napisano 19 Kwietnia 2020 Proponuję na początek regulację przerzutki. Sprawdź też linkę lub wymień - może jest gdzieś zagięta lub urwana. W skrajnym przypadku doszukiwałbym się usterki manetki.
Tregg Napisano 19 Kwietnia 2020 Autor Napisano 19 Kwietnia 2020 A czy może być tak że w manetce linka gdzieś wypadła?
Blueforce Napisano 19 Kwietnia 2020 Napisano 19 Kwietnia 2020 Spryskaj obficie środek maneki wd 40 w skrócie:
Mod Team bogus Napisano 19 Kwietnia 2020 Mod Team Napisano 19 Kwietnia 2020 Sama z siebie raczej nie wypada, jedyne co to może być źle włożona w otwór, choć to ciężko uczynić. I proszę Panowie tylko nie WD-40. To środek penetrujący, ze smarowaniem ma niewiele wspólnego.
Blueforce Napisano 19 Kwietnia 2020 Napisano 19 Kwietnia 2020 Było zobaczyć film, chodzi o usunięcie starego smaru, który stał się ciałem stałym i blokuje zapadki.
Lawstorant Napisano 19 Kwietnia 2020 Napisano 19 Kwietnia 2020 Wątpię, żeby dotyczyło to trzyletniej przerzutki. Ja bym wyciągnął linkę i zobaczył jak chodzi bez niej.
Mod Team bogus Napisano 19 Kwietnia 2020 Mod Team Napisano 19 Kwietnia 2020 2 minuty temu, Blueforce napisał: Było zobaczyć film, chodzi o usunięcie starego smaru, który stał się ciałem stałym i blokuje zapadki. Akurat do usuwania smaru służy co innego, ale co ja się znam... Ponadto tak jak @Lawstorant napisał to jest 3 letnia zmieniarka, więc prawdopodoboeństwo zgęstnienia smaru jest bliskie zeru.
Gość Napisano 19 Kwietnia 2020 Napisano 19 Kwietnia 2020 eee tam bez przesady z tą "krytyką" WD. Smar rozpuści, wodę wyprze, a nawet pozostawi po sobie smarowidło. Oczywiście lepiej to wszystko robić "dedykowanymi produktami" ale WDek też da radę.
Blueforce Napisano 19 Kwietnia 2020 Napisano 19 Kwietnia 2020 "chcąc zrzucić na lżejszy bieg, manetka nagle przestała reagować i wchodziła bardzo luźno, bardzo głęboko do końca, " to znaczy imo, że pazur nie łapie za koło zębate, trzeba odkręcić dekiel i zobaczyć jak to wygląda.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.