Skocz do zawartości

[MTB] 1300 ZŁ

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Przymierzam się do zakupu 1-szego poważniejszego roweru MTB w swoim życiu. Rekreacyjne wypady miasto + las.

Budżet to maksymalnie 1300 zł,dlatego myślę nad "używką".

Dodam,że nie posiadam wiedzy,gdyż dopiero zaczynam swoją przygodę.

Wpadła mi w oko ta konkretna oferta:

https://allegro.pl/oferta/rower-specialized-hr-xc-kola-26-shimano-acera-8161765299?utm_medium=app_share&utm_source=facebook

Moje wymiary:175/68

Dzięki za wszystkie wskazówki! 

Napisano

To ogłoszenie to słaby deal, z takim osprzętem to byłby tyle warty nowy, stan niezbyt dobry- jak do zdjęć nie chciało mu się dobrze wyczyścić, to.....

Szukaj czegoś z amortyzatorym lepszym niż Suntour xct/ xcm, np Suntour xcr/ raidon/ epicon, Rock shox, 

Jeśli przerzutka z tyłu  to Shimano altus/acera to cały rower ma najpewniej słaby osprzęt, wyższe grupy to alivio, deore, lx, slx,

Śmiało wrzucaj linki, popatrzymy pomożemy ;))

Napisano

Ten Trek to  raczej słaby rower . Piszę raczej bo napęd 3x7 sugeruje zastosowanie wolnobiegu . Owszem są kasety 7s ale to raczej rzadkość , a opis nie jest dokładny . W dodatku ,,do lekkiego dopieszczenia " może oznaczać wszystko . Spec jest lepszym rowerem . Wątpliwości budzą hamulce i ... rozmiar . Ja też uważam , że może być za duży . Jeśli nie masz długich nóg możesz obijać się o ramę . Amor nie budzi wątpliwości , jest na pewno słaby .

Szukaj rowerów 17,5 - 18 " z napędem 3x8 , 3x9 . Jeśli to ma być rekreacja to wystarczą hamulce V . A tak generalnie pakowanie się w kiła 26" to ślepa uliczka . Takeigo roweru nie będzie się dało za bardzo ulepszyć . Nie chodzi o to że odradzam ( bo cena czyni cuda ) tylko żebyś zdawał sobie sprawę .

Osobiście radziłbym dołożyć trochę i kupić coś nowego np w decathlonie . Skoro jak piszesz nie znasz się to możesz kupić rower ( używany ) wymagający inwestycji .

W sumie to nawet zmieścisz się w budżecie   https://www.decathlon.pl/rower-mtb-st-520-275-id_8378535.html

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...