Gość Napisano 19 Marca 2020 Napisano 19 Marca 2020 Witam, Szukam roweru crossowego w tym przedziale cenowym. Na wstępie chciałbym zaznaczyć, że ludzie na forum to strasznie francuskie pieski. Posiadam rower za 500 zł od komunii jakiś typowy góral. Mam już go 10 lat a śmiga dalej i jeździ się nim OK mimo, że już mam 20 lat a koło w tym rowerze ma 26 cali. Także jak słyszę opinie, że "rower za 1500 zł to szmelc" to śmiać mi się chcę. Przepaść między rowerem za 500 zł 10 letnim a nówką za półtora koła jest kolosalna tak?. Ale do rzeczy. Celuje w koło 28 cali na wzrost około 180/183 cm. Oczywiście rama to kwestia dopasowania. Martwię się o to, że większość rowerów które będę mógł kupić nie będą dostępne stacjonarnie u mnie w mieście. Przez co będę miał problem z przymierzeniem czy rower mi pasuje. Polecacie kross evado? Różne wersję. Czekam na opinie Pozdrawiam.
woland12 Napisano 19 Marca 2020 Napisano 19 Marca 2020 Trochę dziwne, że na początku czepiasz się forumowiczów a następnie pytasz o poradę... No ale ok. Wypowiem się, bo sam kupiłem podobny rower rok temu. Po pierwsze nie ma co porównywać rowerów z 10 lat wstecz, bo ceny się zmieniły. Mam, a właściwie miałem rower z 2009 roku za 600 zł, teraz kupiłem crossa za 1400 zł. Wybór padł na Kellys Cliff 30. Wady: przerzutka tylna do wymiany, bo słabo trzyma łańcuch. korba na kwadrat coś tam strzela - pewnie do rozkręcenia i skręcenia. Zalety/pozytywne zaskoczenia: amortyzator nie jest dla mnie dużą wadą, może rower cięższy przez to, ale nie zależy mi na tym bardzo w tej chwili, wybiera większe nierówności całokształt, bardzo przyjemnie sie jeździ. Wydaje mi się, ze wszystkie crossy w tej cenie są podobne. Ja wybrałem Kellysa z trzech powodów: nieprzypadkowa firma, sklep blisko mnie, była promocja spora. Ja proponuje kupić Ci tani rower, za te 1400 zł na przykład. Zobaczyć co Ci przeszkadza w nim i wymienić to. To chyba najlepsze wyjście, ponieważ nikt na forum nie jest Tobą. Wielu osobom może przeszkadzać amortyzator w takich rowerach, a dla Ciebie może to być rzecz do zaakceptowania.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.