Gość Napisano 13 Marca 2020 Napisano 13 Marca 2020 Mam trzy szybkie pytania do towarzyszy cyklistów: 1. Czy tulejki po wyczyszczeniu smarujemy, czy sam POM załatwi sprawę toczności? 2. Czy lekkie luzy (alivio) są czymś normalnym? Czy da się je jakoś wyeliminować? 3. Czy kółka są kierunkowe - tzn czy założenie ich odwrotnie (z lewa na prawą) ma jakiekolwiek znaczenie? W sumie przypomniało mi się pytanie bonusowe: Czy łańcuch może się pomoczyć w benzynie ekstrakcyjnej?
Mod Team bogus Napisano 13 Marca 2020 Mod Team Napisano 13 Marca 2020 1. Możesz dać trochę oliwki lub smaru suchego. 2. Lekkie luzy są normalne i akceptowalne. 3. Nie się kierunkowe, możesz nawet założyć dolne zamiast górnego.
Mod Team safian Napisano 13 Marca 2020 Mod Team Napisano 13 Marca 2020 Jak nie są kierunkowe? Znakomita część jest właśnie kierunkowa, strzałka z kierunkiem obrotu powinna być wytłoczona na kółeczku. Poza tym kółko prowadzące (Guide pulley) często ma luz, który niweluje skutki nieidealnej regulacji. Kółko napinające (Tension pulley) częściej nie ma luzu. Oczywiście to nie jest reguła i część kółek nie ma oznaczeń i nie ma znaczenia jak je wsadzisz. Strona 26: https://si.shimano.com/pdfs/dm/DM-RD0001-06-ENG.pdf
Mod Team bogus Napisano 13 Marca 2020 Mod Team Napisano 13 Marca 2020 Przy Alivio nie ma znaczenia. Są takie same. Np. przy XT M770 miało to znaczenie, bo górne było na ślizgu a dolne na łożysku. Natomiast jest tak jak napisałeś, że niektóre kółeczka mają kierunek obrotu.
SoloTM Napisano 13 Marca 2020 Napisano 13 Marca 2020 Niektóre nie są też symetryczne. I np. tylko odwrócenie kółka ( nie zamiana dolne-górne tylko odwrócenie ) zmienia linię łańcucha. ( odległość łańcucha od wózka )
Gość Napisano 13 Marca 2020 Napisano 13 Marca 2020 Strzałek nie było - te same napisy z jednej i drugiej strony. Kółko "górne" i "dolne" lekko się różnią górne ma delikatniejsze zęby dolne głębsze. A przynajmniej tak powinno być tak czy inaczej szimano ma inne oznaczenia na kółkach.
Gość Napisano 13 Marca 2020 Napisano 13 Marca 2020 Po czyszczeniu napędu i wymyciu łańcucha zaczął mi skakać po mojej ulubionej 18stce. Niby wg przymiarównie jest zbytnio wyciągnięty, przejeżdżę i zobaczę czy po kilkunastu kilometrach nie będzie różnicy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.