Skocz do zawartości

[kaseta] Kaseta 10rz 15-X - Gdzie Kupić ?

Marcin_321

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Szukam kasety 10 rzędowej zaczynającej się od 15...dla Młodzika

Wiem że była swego czasu dostępna kaseta Shimano Ultegra CS6600 10rz 15-25, ale przeszukałem wszystkie sklepy w google i lipa, niedostępna

Jest jeszcze kaseta Miche, do kupienia w holandii, już taką kupowałem do ale 9 rz, jednak wolałbym ultegrę

Czy ktoś może ma taką na zbyciu (nową), lub wie w którym sklepie są jeszcze dostępne ?

Napisano

W Shimano Polska dostępne 2 podobne kasety.

Ultegra CS-6600

Stopniowanie 16-17-18-19-20-21-22-23-25-27 albo 14-15-16-17-18-19-20-21-23-25

Napisano

Oj nie bardzo masz wyjście. Start z 14t dyskwalifikacja, start z 16t jak reszta jeździ na 15t zacheta Ci się dzieciak dokręcając, i tak potrafią przy 46/15t kręcić z kadencją 130. Przewagę ma 11s bo dzieciaki mają 10 przełożeń 15-28 I jak się trafia mocny podjazd to na kasetach 15-25 widać braki lekkich przełożeń.

Wszyscy jeżdżą albo na gównianych wolnobiegach albo na miche albo na 11s 14-28 bez najmniejszej koronki. Moje latorośle ma tak koła zrobione - treningowe 14-28, (mocniejsi młodzicy/młodziczki mają często wspólne treningi z juniorkami młodszymi, więc na 15t lipa) na zawody zestaw bez jednej koronki (spiłowane zęby koronki 14t) i blokada wychyłu wózka przerzutki.

Napisano

Jak jak swojemu pierwszy raz założyłem do szosy 9rz od 15, to na treningu płaczu nie było końca... nie mógł kadencji złapać, mielił, ale jakoś po pierwszym sezonie się przyzwyczaił.

Teraz zaczynamy powoli przełaje, a tam ma 10rz i też trzeba zmienić od 15

Chyba to Miche mi pozostanie, choć myślałem kupić od 14 i ograniczyć wózkiem, ale to zostanie 9rz z 10 ;-)

Napisano

Przed chwilą otrzymałem info że w przełaju nie ma wymogu takiego jak w szosie, czyli nie trzeba mieć kasety od 15 w przypadku Młodzika

W przełaju jedynie szerokość opon jest sprawdzana

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.