odyniec Napisano 2 Września 2019 Napisano 2 Września 2019 Cześć, na wstępie myślę, że przyda się aktualny osprzęt roweru: Rama: LAZARO aluminiowa AL.-6061 21” Amortyzator przód: SR-SUNTOUR NEX SF-13 amortyzowany, aluminiowy z regulacja twardości Przerzutka tył: SHIMANO ALIVIO RDM-430 Przerzutka przód: SHIMANO ALIVIO FD-M412 Manetki: SHIMANO ALIVIO ST-M410 3 x 8 Klamki hamulca: SHIMANO ALIVIO Kaseta: Shimano CS HG51 Deore (8 rz.) Łańcuch: KMC X8.93 Mechanizm korbowy: SHIMANO FCM-311 ramiona 175mm Suport: NECO na łożyskach maszynowych Hamulec przód: SACCON V-brake aluminiowy (klocki Author ABS-3CC) Hamulec tył: SACCON V-brake aluminiowy (klocki Author ABS-3CC) Obręcze: KANDS MAXX aluminiowe wzmacniane dwukomorowe Piasty: JOY TECH kasetowe aluminiowe na szybko-zamykacze Siodło: Accent Veno Opony: KENDA Kwest K193 700x28c (Dętka CONTINENTAL Race 28) Mostek: ZOOM aluminiowy typu a-head Kierownica: ZOOM profilowana Sztyca siodła: ZOOM aluminiowa Rower z przebiegiem około 6000 km, 5-letni. Przebieg kasety, łańcucha i opon około 1000 km. Siodełko i klocki świeżo wymienione. Pytanie, które chciałbym zadać brzmi następująco: czy biorąc pod uwagę wiek, przebieg i osprzęt jest sens większych inwestycji w ten rower, tj. warto byłoby wymienić korbę np na SHIMANO Alivio FC-T4010 175mm 44/32/22? Jaki ewentualnie suport do tej korby dobrać? Dodam, że obecny stan zębatek nr 1 i 2 na korbie jest dosyć dobry, natomiast nr 3 bardzo zły. Z tym, że to wina zbyt siłowej jazdy na początku obcowania z rowerem. Obecnie zgłębiłem temat kadencji i jeżdżę tylko na zębatce nr 2 z kadencją około 80, dobierając do tego przełożenie z tyłu. Za wymianą przemawia na pewno fakt, że obecnie z suportu potrafi co jakiś czas "strzelić", no i to zużycie zębatek. Z tym, że korba którą wpisałem jest pod 9-rzędowy napęd. Czy biorąc pod uwagę osprzęt 8-rzędowy, który posiadam nie będzie problemu z użyciem tej korby, albo jakiejś innej przystosowanej do 9-rzędowego napędu?
seraph Napisano 3 Września 2019 Napisano 3 Września 2019 Czemu uważasz że stan zębów jest zły? Zdjęcie wcale na to nie wskazuje... Jeśli używasz blatu sporadycznie obecnie to wymiana tym bardziej jest sztuką dla sztuki. Jak suport padł go wymień i tyle.
odyniec Napisano 3 Września 2019 Autor Napisano 3 Września 2019 W sumie, tym bardziej, że przerzutka obsługuje korby 48-38-28 albo 42-32-22. W tych rozmiarach chyba nie znajdę nic na Octalink/Hellowtech II? No i ogólnie chyba nic ciekawego, dużo lepszego niż moja SHIMANO FCM-311? Jaki suport najlepiej kupić do aktualnej korby? Czy tylko rozkręcić obecny mechanizm i spróbować jakoś reanimować ten suport Neco? Rozumiem, że do mojej przedniej przerzutki nie podejdzie np taka korba? https://www.centrumrowerowe.pl/mechanizm-korbowy-shimano-alivio-fc-t4060-pd1202/ Jeżeli wymiana korby wiąże się z koniecznością wymiany przerzutki to sobie daruje, nie ma co się pchać na siłę w koszta z tym rowerkiem. Lepiej odkładać na coś ciekawszego
inforobert Napisano 8 Września 2019 Napisano 8 Września 2019 W dniu 3.09.2019 o 00:50, odyniec napisał: Obecnie zgłębiłem temat kadencji i jeżdżę tylko na zębatce nr 2 z kadencją około 80, dobierając do tego przełożenie z tyłu. W takim wypadku po co aż trzyrzędowa korba? Lepiej przerobić napęd na dwurzędowy . Trzeba kupić Alivio FC-M4000 40 x 30 x 22T i zdemontować najmniejsze koło zębate. Dedykowany suport to Octalink 118mm, ale po zdjęciu najmniejszej lepiej zastosować Octalink 113 mm lub nawet 109,5 ale ten jest drogi i trzeba zmierzyć czy będzie zachowany dystans miedzy korbą a ramą. albo Acera FC-M361 42 x 32 x 22T i zdemontować jak w/w i kupić octalink 113 mm W dniu 3.09.2019 o 09:02, odyniec napisał: tym bardziej, że przerzutka obsługuje korby 48-38-28 albo 42-32-22 Więc poradzi sobie w w/w wariantach bo jej praca ograniczy się do środkowego zakresu ruchu pracy przerzutki, a to ze względu na przesunięcie linii łańcucha w stronę ramy po zmianie suportu na krótszy. Dokładnie to linia łańcucha ma być między środkowym a największym kołem zębatym. Następny Level to zmiana kasety na 9rz. Dla przeciętnego zjadacza kilometrów lepiej jak napęd jest miękki, to zwiększa kadencję poprawia kondycję i zmniejsza się ryzyko urazu stawu kolanowego.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.