Skocz do zawartości

[7500] Hardtail, koła 27.5x3.0, widelec 120-140mm

KazekW

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć. 

Córka zmasakrowała wczoraj rower tak, że nie ma sensu go odbudowywać. Całe szczęście sama wyszła z tego tylko poobijana. 

Chcę na szybko kupić jej nowy, to jej pasja. 

Wymagania:

- widelec 120-140

- obie osie sztywne

- w tylnym trojkącie oraz w widelcu muszą zmieścić się opony 27.5x3.0, linia łańcucha musi to umożliwiać

- przekrok nie może być wysoko

- jeśli rama spełnia cztery pierwsze punkty to osprzęt jest nieistotny, w razie potrzeby wymieni się 

Na szybko pomyślałem o Marin San Quentin ale prawdopodobnie nie wejdą tam opony szersze od 2.8, dzisiaj to sprawdzę.

Rower chcę zamówić w poniedziałek. Chcę żeby jak najszybciej znowu jeździła, z wiadomych względów. Z góry dziękuję za ewentualną pomoc. Kazik. 

Napisano

Ten Smooth Trail działa na wyobraźnię trzeba przyznać : )

W każdym razie na moją choć brałbym wersję 29

Zmieniłbym napęd i hamulce i rower na lata - bezpieczny na zjazdach, dobrze podjeżdżający łazik z klejącymi oponami.

Napisano

Dziękuję za propozycje. 

Do Marina nie da rady wcisnąć, może na styk ale to bez sensu. 2.8 zmieści się. 

Nie lubię marki Kross, mógłbym kupić ewentualnie jakiegoś taniego dziada tej marki do jazdy w zimie. 

Orbea 2019 już wyprzedana w małym rozmiarze. 

Fuse dobra propozycja, lubimy Speca. Pójdziemy w tym kierunku, wybadamy.

Napisano
2 godziny temu, KazekW napisał:

Nie lubię marki Kross, mógłbym kupić ewentualnie jakiegoś taniego dziada tej marki do jazdy w zimie.

Akurat Smooth Trail zbudowany z rurek Reynolds 853 (najwyższy gatunek stali u Reynoldsa przed 'nierdzewką') ma niewiele wspólnego z masówką spod marki Kross, a osprzęt taki sam jak w rowerach innych marek :) Sam takiego ujeżdżałem i był to świetny sprzęt. Po czasie trochę żałuję, że go sprzedałem. Aczkolwiek rozumiem, że sama marka może się różnie kojarzyć :)

Napisano
Teraz, erzurum napisał:

Idealny dla córki ....pod warunkiem, że oprócz kolarstwa uprawia również koszykówkę :)

no nie spelnia  4 punktu

https://www.domenasportowa.pl/product-pol-223151-Rower-gorski-Dartmoor-Primal-Pro-27-5-2019.html?selected_size=8474&gclid=CjwKCAjwtajrBRBVEiwA8w2Q8PrLy8I8i5cuoD6mnoAHNtFmAgOieGW3YI1A0cH91IyMxD85NAqMehoCebkQAvD_BwE

ten spelnia 4 wqrunek , dodatkowo s jest dostepna , specyfikacja na wypasie , opony do zmiany , ale wedlug specyfikacji rama miesci opony do 3cali

Napisano

Jak na moje oko to 11cm różnicy jeśli chodzi o przekrok Orbei i Dartmoora. Bądźmy rozsądni. Mała uratowała się bo udało się jej zeskoczyć. Górna rurka ma być nisko. Pod tym względem Laufey jest nie do pobicia. Niestety nie potrafię ustalić czy opony 3.0 wejdą do modelu 2020. W poprzednich rocznikach mieściły się. Rower będzie dostępny już po sezonie. Chyba kupimy jakąś tanią używkę aby dojeździła do końca. Chciałem jutro zamówić ale na dobrą sprawę nie ma co, producenci odchodzą od 27.5+.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...