brachol22 Napisano 29 Lipca 2019 Napisano 29 Lipca 2019 Witam od jakiegoś czasu borykam się z następującym problemem: podczas jazdy jak mocniej nacisnę na pedały pojawiają się stuki - po jednym na obrót chociaż czasami są dwa, dzieje się tak w momencie jak zaczynam dociskać prawą nogą. Czym to może być spowodowane? Wcześniej pomogło zdjęcie korby lewej i ponowne zamontowanie ale teraz już nic to nie daje. Mam łożysko hollowtech i korbę Deore. Czy mogą to być objawy zużycia łożyska? Żadnych luzów nie wyczuwam i dlatego jestem w kropce. pozdrawiam
woojj Napisano 29 Lipca 2019 Napisano 29 Lipca 2019 Luźny suport na gwintach- takie są moje podejrzenia. Zdjąć korby i sprawdzić suport. To jest bolączka większości nowych rowerów. Suporty seryjnie są zbyt delikatnie dokręcone.
Dokumosa Napisano 29 Lipca 2019 Napisano 29 Lipca 2019 Przy okazji pomacaj łożyska czy nie ma już oznak korozyji (czy nie "chrupią").
brachol22 Napisano 30 Lipca 2019 Autor Napisano 30 Lipca 2019 W dniu 29.07.2019 o 10:04, woojj napisał: Luźny suport na gwintach- takie są moje podejrzenia. Zdjąć korby i sprawdzić suport. To jest bolączka większości nowych rowerów. Suporty seryjnie są zbyt delikatnie dokręcone. ok dzięki rower nie jest nowy ale może rzeczywiści są tam jakieś luzy
brachol22 Napisano 3 Sierpnia 2019 Autor Napisano 3 Sierpnia 2019 dokręciłem przestało stukać dziękuję za dobrą radę
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.