Markopone Napisano 2 Lipca 2019 Napisano 2 Lipca 2019 siemanko mam problem z regulacja przedniej przerzutki, sprawa wygląda tak : udało mi się ustawić wózek równolegle do górnego blatu, linka elegancko napięta, lecz nie działają śruby regulacyjne, nie da się ustawić tak wózka żeby nie tarł o łańcuch, śruby nie reagują na dokręcanie i odkręcanie, kompletnie nic się nie dzieje, przerzutka jak i cały rower są nowe, proszę o pomoc co moge z tym fantem zrobić ( nie chce oddawać na serwis gwarancyjny ponieważ chce się nauczyć wszystko robić sam przy rowerze gdyż dużo podróżuje i wypadało by ogarniać temat, nie raz uzyskałem tutaj pomoc na forum i mam nadzieje że tym razem tez uda sie uporać z problemem.) dziekuje i pozdrawiam : )
Gość Napisano 2 Lipca 2019 Napisano 2 Lipca 2019 Śrubki służą tylko do ograniczenia ruchu przerzutki. Ściągnij sobie dokumentację Shimano, masz tam krok po kroku napisane jak przeprowadzić regulację. Robiłem według niej i wszystko poszło gładko.
seraph Napisano 2 Lipca 2019 Napisano 2 Lipca 2019 Na pancerzu przedniej przerzutki powinieneś mieć śrubę baryłkową do regulacji napięcia linki. Jak chcesz się nauczyć wszystko robić sam to polecam czytać instrukcję - metoda prób i błędów jest znacznie dłuższa i mniej skuteczna.
Markopone Napisano 2 Lipca 2019 Autor Napisano 2 Lipca 2019 to rower szosowy nie mam zadnej baryłki na pancerzu, tak ale te sroby regulacyjne powinny oddzialywac na wozek ,a kompletnie nic sie nie dzieje...
Gość Napisano 2 Lipca 2019 Napisano 2 Lipca 2019 Nie ma możliwości żeby się nic nie działo. Konstrukcja jest tak prosta, że to musi działać. Poczytaj, naprawdę, bo z samego kręcenia jeszcze nikt niczego się nie nauczył...
seraph Napisano 2 Lipca 2019 Napisano 2 Lipca 2019 Wiem, że szosowy - inne mają baryłkę przy manetce. Jeśli rzeczywiście nic nie masz na pancerzu, albo przy przelotce ramy to będzie ciężko to wyregulować samym celowaniem przy mocowaniu linki. Te śruby to po prawidłowej regulacji możesz wykręcić i wyrzucić, a przerzutka nadal będzie działać prawidłowo. Zostaw je w spokoju.
Markopone Napisano 2 Lipca 2019 Autor Napisano 2 Lipca 2019 25 minut temu, seraph napisał: Wiem, że szosowy - inne mają baryłkę przy manetce. Jeśli rzeczywiście nic nie masz na pancerzu, albo przy przelotce ramy to będzie ciężko to wyregulować samym celowaniem przy mocowaniu linki. Te śruby to po prawidłowej regulacji możesz wykręcić i wyrzucić, a przerzutka nadal będzie działać prawidłowo. Zostaw je w spokoju. A czy przypadkiem podczas kręcenia nimi wózek nie powinien sie ruszac ? Jak nimi krece to jest zero reakcji a na filmach instruktażowych widac golym okiem jak ktos kreci srubkami to sie wozek wychyla albo przod albo tyl ;-(
uzurpator Napisano 2 Lipca 2019 Napisano 2 Lipca 2019 1 minutę temu, Markopone napisał: A czy przypadkiem podczas kręcenia nimi wózek nie powinien sie ruszac ? Nie. Te śruby jedynie ograniczają wychył wodzika na boki. Od regulacji samej przerzutki jest śruba baryłkowa - w szosówkach jest albo gdzieś na pancerzu, albo zaraz przy wyjściu pancerza z klamkomanetki.
SoloTM Napisano 2 Lipca 2019 Napisano 2 Lipca 2019 Teraz, uzurpator napisał: 9 minut temu, Markopone napisał: A czy przypadkiem podczas kręcenia nimi wózek nie powinien sie ruszac ? Nie. Te śruby jedynie ograniczają wychył wodzika na boki. Od regulacji samej przerzutki jest śruba baryłkowa - w szosówkach jest albo gdzieś na pancerzu, albo zaraz przy wyjściu pancerza z klamkomanetki. Jeśli będziemy wkręcać śrubę L gdy przerzutka jest w miejscu najmniejszej koronki to wózek przerzutki będzie się ruszał. ( wkręcanie spowoduje jego ruch na zewnątrz ).
Gość Napisano 2 Lipca 2019 Napisano 2 Lipca 2019 Teraz, uzurpator napisał: w szosówkach jest albo gdzieś na pancerzu, albo zaraz przy wyjściu pancerza z klamkomanetki. Albo nie ma wcale jak się nie zamontuje Autor strasznie uparty jest. Nie wiem który to już post ze stwierdzeniem że kręcenie śrubami nic nie da, a tutaj dalej to samo pytanie. Poczytaj do czego służą te śruby, wtedy zrozumiesz. Najważniejszy jest naciąg linki, potem Trimming ( jeżeli go masz w manetce) a potem ograniczenia śrubami. Ja u siebie mógłbym wykręcić śrubę H, bo naciąg linki definiuje jak mocno wychyli się klatka. Śruba L jest nieco bardziej istotna, bo nie pozwala na spadnięcie łańcucha na dół.
Markopone Napisano 3 Lipca 2019 Autor Napisano 3 Lipca 2019 10 godzin temu, SoloTM napisał: Jeśli będziemy wkręcać śrubę L gdy przerzutka jest w miejscu najmniejszej koronki to wózek przerzutki będzie się ruszał. ( wkręcanie spowoduje jego ruch na zewnątrz ). No wlasnie o to mi chodzi, a u mnie jak krece sruba to wozek stoi w miejscu. ;-( i nie moge przez to wyregulowac tak by lancuch nie ocierał ;-(
Gość Napisano 3 Lipca 2019 Napisano 3 Lipca 2019 Bo masz linkę pewnie napiętą... Przeczytałeś jakąkolwiek instrukcję?
SoloTM Napisano 3 Lipca 2019 Napisano 3 Lipca 2019 To jest niemożliwe. Nie potrafisz po prostu regulować. Gdy wózek rpzerzutki jest najbliżej ramy ( bez podpiętej linki ) to nie ma bata, wkręcanie śruby L ruszy wózek na zewnątrz. Linkę podpinasz dopiero wtedy gdy śruba L jest odpowiednio wkręcona/wykręcona ( to ważniejsze ) a śruba H na oko ( to wyjdzie potem - przy wrzucaniu na największą tarczę )
Markopone Napisano 5 Lipca 2019 Autor Napisano 5 Lipca 2019 dziekuje za odpowiedzi!!, wkoncu udalo sie naprawic sytuacje ! temat do zamkniecia ;]
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.