host2121 Napisano 15 Lipca 2019 Autor Napisano 15 Lipca 2019 I stało się ... Jestem szczęśliwym posiadaczem SCOTT Spark 950 2019 Maszyna miód. Zawieszenie wybiera każdy najmniejszy dołek i kamień, blokada TwinLock to cud techniki :), rower zwrotny jak mało który ( mój CUBE to żółw ), no i napęd którego tak naprawdę się najbardziej bałem czyli SRAM NX 1x12. 34(50-11) Napęd działa bardzo dokładnie a przełożenia, gdzie miałem obawy, naprawdę stworzony dla mnie. Fakt ostatnia koronka 11 mogła być 10 ale może w przyszłości zmienimy to na GX i będzie git. Na razie wystarcza - frajda nie z tej ziemi. Tylko mam mały problem z ustawieniem sag-u. Nie wiem jakie ciśnienie powinno być w tylnym amortyzatorze przy wadze 82 kg. Dodatkowo moja pompka z decathlon -a to jest porażka przy tylnim zawieszeniu. Po odkręceniu ucieka powietrze z zaworu. Macie jakieś typy dobrych pompek ? Myślałem o tej https://allegro.pl/oferta/pompka-xlc-high-air-pro-pu-h03-do-amortyzator-775-8063199056
arek_wro Napisano 15 Lipca 2019 Napisano 15 Lipca 2019 Razem z rowerem powinieneś był dostać trochę dupereli, w tym taki żółty plastik do ustawieniu sagu na damperze. Przynajmniej u mnie w zestawie był, więc domyślam się, że jest to standardowy dodatek.
host2121 Napisano 15 Lipca 2019 Autor Napisano 15 Lipca 2019 Tak dostałem ale chyba pompka jest felerna i schodzi powietrze przy odkręcaniu...
arek_wro Napisano 15 Lipca 2019 Napisano 15 Lipca 2019 Każda tego typu pompka tak ma. Przy odkręcaniu ucieka ci powietrze, które jest pod ciśnieniem w gumowym wężu. Analogicznie przy podłączaniu pompki, z dampera wchodzi powietrze do węża.
Galvatron Napisano 16 Lipca 2019 Napisano 16 Lipca 2019 11 godzin temu, host2121 napisał: Tylko mam mały problem z ustawieniem sag-u. Nie wiem jakie ciśnienie powinno być w tylnym amortyzatorze przy wadze 82 kg. Na początek ustaw ugięcie wstępne (SAG) na 20% z przodu i z tyłu, w obydwu wypadkach z pozycji siedzącej.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.