Bartosz_ Napisano 18 Czerwca 2019 Napisano 18 Czerwca 2019 Kupiłem sobie nie dawno w sklepie internetowym Nowy Kask Rudy Project Rush kolor limonkowo-niebieski i nie zauważyłem, że niema w nim tej siateczki na insekty. Szukałem po sklepach, ale nie mogę znaleźć do tego modelu kasku takiej siatki. Czy z innego modelu Rudy Project będzie taka siatka pasować do mojego modelu Rush ? Jeśli nie, to czy ktoś może mi pomóc poszukać takiej siatki dla mojego modelu ? Lub ewentualnie coś mi polecić rozsądnego ? - Bardzo bym Was prosił o pomoc w tej sprawie. Ja jeszcze mam włosy nie co dłuższe i przez te otwory w kasku włosy mi wystają do góry i to dziwnie wygląda dosyć. Taka siatka , myślę by temu zaradziła.
Gość Napisano 18 Czerwca 2019 Napisano 18 Czerwca 2019 Czapeczka potówka, raz ze wlosy nie wystaja, dwa pot nie leje sie po czole ...
Bartosz_ Napisano 18 Czerwca 2019 Autor Napisano 18 Czerwca 2019 A jaka czapeczka to ? bo ja nie wiem. Też nie chcę jakiejś badziewnej, gdzie po jednym praniu nic z tego nie zostanie tylko same nitki. Więc proszę o jakiś konkretny model. Bo samo to, że napisałeś "czapeczka potówka" to mi nic nie mówi.
Bartosz_ Napisano 18 Czerwca 2019 Autor Napisano 18 Czerwca 2019 Czy podałbyś link ? żebym mógł to zobaczyć ?
Bartosz_ Napisano 18 Czerwca 2019 Autor Napisano 18 Czerwca 2019 czy masz na myśli to ?: https://www.decathlon.pl/czapka-pod-kask-na-rower-700-id_8300693.html
solar21 Napisano 18 Czerwca 2019 Napisano 18 Czerwca 2019 Ewentualnie w Castoramie siateczkę plastikową za 2 zł (np. do okien) i dopasować do wnętrza kasku, klejąc punktowo Kropelką.
Gość Napisano 18 Czerwca 2019 Napisano 18 Czerwca 2019 A kropelka nie przypali czasem kasku? Juz lepiej zrobic to jakims silikonem, bo bedzie sie trzymac, bedzie tez mozna to ew. usunac, i na pewno nie bedzie drapac. Ale sam pomysl wlepienia siatki niezly.
Bartosz_ Napisano 18 Czerwca 2019 Autor Napisano 18 Czerwca 2019 A potem w czasie jazdy głowa się poci pod kaskiem okropnie, włosy się robią też mokre od potu i od tego nawilży się klej kropelka i się jeszcze włosy przykleją do kasku. W najgorszym przypadku silikon zostanie na włosach i taki będzie ciężko usunąć z głowy. Tak samo jak ciężko było mi usunąć silikon z rąk. Raczej pomysł średni bym powiedział - już bym wolał taśmą samoprzylepną taką siateczkę przylepić. Przynajmniej przy okazji kask się też od tego nie zniszczy. Jeśli chodzi o czapkę to szkoda, że niema jej w innym kolorze. Białą czapkę będzie widać w dziurach niebieskiego kasku i to okropnie wygląda.
Gość Napisano 18 Czerwca 2019 Napisano 18 Czerwca 2019 Raczej tasma to sredni pomysl, ona moze sie kleić dlugo, a kropelka czy silikon jak wyschnie, to juz nic sie do tego nie przyklei.
solar21 Napisano 18 Czerwca 2019 Napisano 18 Czerwca 2019 Teraz, Bartosz_ napisał: A potem w czasie jazdy głowa się poci pod kaskiem okropnie, włosy się robią też mokre od potu i od tego nawilży się klej kropelka i się jeszcze włosy przykleją do kasku. W najgorszym przypadku silikon zostanie na włosach i taki będzie ciężko usunąć z głowy. Tak samo jak ciężko było mi usunąć silikon z rąk. Raczej pomysł średni bym powiedział - już bym wolał taśmą samoprzylepną taką siateczkę przylepić. No bardzo teoretyzujesz. Zarówno silikon jak i Kropelka po zaschnięciu można usunąć jedynie mechanicznie. Nie ma możliwości, żeby pot cokolwiek rozpuścił. Natomiast pomysł z taśmą jest z dupy, bo właśnie taśma ma klej, który teoretycznie nie zastyga w ogóle, a pod wpływem wilgoci po prostu puszcza. 47 minut temu, cinol123 napisał: A kropelka nie przypali czasem kasku? W 2 kaskach Bell'a robiłem siateczkę i wszystko działało OK. Mała kropelka Kropelki w paru miejscach i siateczka trzymała dobrze, nie zauważyłem zjawiska przypalenia czy przepalenia warstw jak np. w Obcym.
Gawel76 Napisano 18 Czerwca 2019 Napisano 18 Czerwca 2019 45 minut temu, Bartosz_ napisał: Białą czapkę będzie widać w dziurach niebieskiego kasku i to okropnie wygląda To może niebieska bandana. Mam takie coś i jest super, pot nie spływa i gąbki w kasku nie nasiąkają https://www.centrumrowerowe.pl/bandana-rogelli-pd2005/?v_Id=60262
Gość Napisano 19 Czerwca 2019 Napisano 19 Czerwca 2019 12 godzin temu, Bartosz_ napisał: Białą czapkę będzie widać w dziurach niebieskiego kasku i to okropnie wygląda. No ja pitole... a ja mam biala czapeczke pod czarnym kaskiem i ... jezdziło mi sie swietnie. Nawet nie wiedzialem ze ktos mi moze zagladac w dziury w kasku ... no to kibel. Chyba musisz kupic nowy kask z siateczka. Fabryczny, za minimum 500pln, wtedy bedzie wygladało dobrze. ;-PP Chyba wyczerpał się ten temat.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.