Mitarashi Napisano 1 Czerwca 2019 Napisano 1 Czerwca 2019 Witam, mam problem z przeskakującym łańcuchem powyżej 4 biegu. Łańcuch, tylna przerzutka, korba są nowe. Kaseta nie była prawie używana, więc dlaczego przeskakuje na wyższych biegach? może to być wina niewyregulowanej przerzutki?
Gość Napisano 1 Czerwca 2019 Napisano 1 Czerwca 2019 Nie była prawie używana, to znaczy? Opis dość skromny, ale podejrzewam klasykę, czyli zasadę mówiącą że kasetę i łańcuch zmienia się jednocześnie, zwłaszcza jeżeli są niskiej klasy.
Mitarashi Napisano 1 Czerwca 2019 Autor Napisano 1 Czerwca 2019 Teraz, skom25 napisał: Nie była prawie używana, to znaczy? Opis dość skromny, ale podejrzewam klasykę, czyli zasadę mówiącą że kasetę i łańcuch zmienia się jednocześnie, zwłaszcza jeżeli są niskiej klasy. Mało jeździłem na niej, tyle co do pracy. Poprzednio wszystko chodziło pięknie, czy wielkość kółek w tylnej przerzutce ma znaczenie? teraz mam o wiele większe
cervandes Napisano 1 Czerwca 2019 Napisano 1 Czerwca 2019 Reasumując - grzebałeś, zrobiłeś jakieś przeszczepy i nie działa? I oczekujesz pomocy na podstawie tak enigmatycznego opisu, nawet zdjęcia nam poskąpiłeś? Powodzenia!
Gość Napisano 1 Czerwca 2019 Napisano 1 Czerwca 2019 5 godzin temu, Mitarashi napisał: Mało jeździłem na niej, tyle co do pracy. Dojazd do pracy, nowa jednostka miary. Wiesz jaki przebieg miałby mój rower po miesiącu dojazdów do pracy? 1400 km, co dyskwalifikuję większość kaset do przyjęcia nowego łańcucha. Ale co ja się rozpisuje...
Mod Team Puklus Napisano 2 Czerwca 2019 Mod Team Napisano 2 Czerwca 2019 20 godzin temu, Mitarashi napisał: Mało jeździłem na niej, tyle co do pracy. Albo jesteś patolą i pracujesz raz do roku, albo napęd jest zużyty, bo ja np do pracy jeżdżę codziennie, 6 dni w tygodniu, co np mając prace oddaloną o raptem 5 km daje 10 dziennie, 60 w tygodniu, blisko 250 w miesiącu ... niby nic, ale są łańcuchy co padają po 600-700km, czyli ile, 3 miesiące jazdy ? nikt nie wie co tam masz i jak to wygląda.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.