Skocz do zawartości

[Korby] Mechanizm korbowy pod jedną tarcze do 100 PLN

Dykciarz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, poszukuję korb MTB na kwadrat, pod jedną tarcze ponieważ mam napęd single speed w rowerze lecz niestety nierozbieralną tarcze z 3 zębatkami. Moje pytanie brzmi tak:

Jest w stanie ktoś polecić jakieś korby z których mógłbym zrobić jedno blat do 100 złoty (+ ok 10 zł ship)? Dodam że widziałem podobny post na forum ale nie rozwiązał moich wątpliwości.

Co powiecie na to? https://allegro.pl/oferta/korba-kor25-miranda-alfa-3

Pozdrawiam :D

Napisano
Godzinę temu, Dykciarz napisał:

mam napęd single speed w rowerze lecz niestety nierozbieralną tarcze z 3 zębatkami.

Pozdrawiam :D

Nie wiem, czy Ty jeszcze po weekendowy jesteś, czy co, ale ogarnij co chciałeś napisać.

Napisano

Do 100zł się zmieścisz.

Ta korba w/w to klon acera.

Musisz jeszcze zmienić suport na krótszy aby linia łańcucha przebiegła tak że łańcuch nie będzie pracował pod dużymi przekosami.

Napisano

@Janu_sz To że mam korbę z 3 zębatkami nie znaczy że nie mam single speed'a. Nie mogę zmienić biegu bo nie mam przerzutek, więc jest to singlespeed. Co do weekendu to white był pity jeśli wiesz o co chodzi.

@inforobert Mam zestaw do redukcji kasety i o linię łańcucha nie muszę się martwić. 

Czy wie ktoś czy z tej korby da radę wymontować skrajne zębatki i zostawić jedną, środkową? Jeśli tak to proszę dokładnie wytłumaczyć w jaki sposób.

Napisano

@Janu_sz Na jakiej podstawie stwierdziłeś że to napęd x9? Jeśli nie masz nic sensownego do wniesienia prócz wytykania mi błędów to proszę, przestań tu pisać.

Jakieś ewentualne korby o w/w właściwościach oprócz Mirandy mieszące się w budżecie? :D

Napisano
1 godzinę temu, Dykciarz napisał:

ponieważ mam napęd single speed w rowerze lecz niestety nierozbieralną tarcze z 3 zębatkami

Miłego wieczorka. Pzdr.

Napisano

@Janu_sz Dalej nie wiem poczym rozponznałeś że mam napęd x9. Mam zredukowaną kasete do jednej zębatki na bębenku, nawet seryjnie nie był to napęd 3x9. Racja, jest to bardziej napęd 3x1 w którym łancuch mam ustawiony tylko w jednej pozycji.

Teraz, Dykciarz napisał:

Jakieś ewentualne korby o w/w właściwościach oprócz Mirandy mieszące się w budżecie? :D

Napisano

Polecam ci jeszcze trochę zaoszczędzić , bo po co masz kupować słabsze jakościowo części jeśli za dwa razy tyle możesz kupić przyzwoite rukitiony 

Napisano

Z pewnych względów, nie ważne jakich wolę nowe korby. Porozglądam się jeszcze w necie i pomyśle.

Powie mi ktoś jak dokładnie mam zrobić z takich korb jednoblat? Będę musiał kombinować coś z jakimiś dystansami czy wystarczy odkręcić imbusem?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...