Roballinho Napisano 6 Kwietnia 2019 Napisano 6 Kwietnia 2019 Powoli rozglądam się za rowerkiem biegowym. Szukam takiego na pompowanych 8-10 calowych kołach, z możliwie jak najniżej umiejscowionym siodełkiem. Poproszę o typy z podaniem minimalnej wysokości od podłoża. Cytuj
R10 Napisano 1 Maja 2019 Napisano 1 Maja 2019 Podobno najlżejsze są Cruzee, ja polecam Chicco (Red bullet lub podobny) na kółkach piankowych, jest super lekki - co ważne, bo czasem więcej Ty nosisz rowerek niż dzieciak jedzie ;-) A do tego jest tani. Bardzo lekkie są też modne ostatnio drewniane, ale mają wybitnie niewygodne twarde nieanatomiczne siodełka (kawałek sklejki obitej byle czym, choć można się zabawić w domowego tapicera). Tak dla porównania sprawdź Islabikes Rothan oraz Woom 1, są tabelki. Na początku się zastanów, czy chcesz czy nie chcesz hamulec w biegówce, co zależy choćby od ukształtowania terenu w Waszej okolicy. I nie idź w małe kółka, im większe kółka tym lepiej (pokonywać nierówności itp.) Cytuj
Zwierzakowa Napisano 20 Maja 2019 Napisano 20 Maja 2019 U mnie ten się fajnie sprawdził. Kolka większe niż szukasz ale syn sobie lepiej radził na nim niż na tym z mniejszymi kołami. Siodelko też można było nisko ustawić. Bardzo lekki. https://mamotoja.pl/bangla/lidl/x-bike-rowerek-biegowy Na ten moment można go chyba tylko dostać na rynku wtórnym. Rowerek oddałam kolezance więc w w razie czego mogę ją poprosić o pomiar. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi