Skocz do zawartości

[napęd] haibike 3.0

osiasty

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam po malej przerwie na nowym juz sprzęcie !

Przesiadłem się z kellysa na haibike hardnine 3.0 i przyszedł czas na wymiane napędu i mam poważny dylemat bo nie jestem biegły w temacie, liczę na pomoc. 

Rowier posiada seryjnie korbe altus na kwadrat, strzela i ma luzy, trzeba wymimenić. 

Tylna przerzutka to deorka shadow 9rz m592

Myslałem nad wymianą samej korby z suportem ale z tego co widzę to wybór mam bardzo okrojony ze wzgledu na 9rz z tyłu.

Zastanawiałem sie nad korba deore m590 lub alivio m4000 przy czym 590 wydaje mi sie stara i droga to tez przyszedł pomysł aby zmienić cały napęd lub cały przod łącznie z manetkami albo przerobić caly napęd na np 2x10. 

Budżet jakim dysponuje to 1000pln, moge delikatnie nagiąć, moze zona mnie nie zabije bo tydzien temu kupiłęm jej nowy rower.

Pozdrawiam

Napisano

Jeżeli się zdecydujesz na pozostanie przy 3x9 to wybór korby nie ogranicza się do tych dziewieciorzędowych. Możesz spokojnie wybrać korbę 10s.

Napisano
32 minuty temu, Janu_sz napisał:

M590 stara, ale jara. Serio, dobra korba.

i stosunkowo droga jak na stary sprzęt. Nie chciał bym iść w tył bo zamierzam doinwestowac rower, jakoś mi pasuje, dobrze sie na nim jezdzi, nie prędko go zmienie.

Napisano

Witam

Poczytałem, jestem zdecydowany na m6000

założył bym to:

Korba 10rz Shimano Deore FC-M6000-3 40/30/22T 175m

SHIMANO FD M6000 DEORE PRZERZUTKA PRZEDNIA 3x10

jaki suport ? 

i teraz pytanie, manetki, m6000 czy deore xt ? xt wiadomo 2x drozsze czy warto dołożyc jak jeżdżę sobie amatorsko ? 

dodatkowo założył bym kasete hg500 oraz  11-42t, czy cos jeszce musze zmienic aby ja zamontowac ?

i przerzutke m596 zmienił bym na SHIMANO DEORE przerzutka tył RD-M6000 Shadow+ 10rz

??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...