TaZla Napisano 26 Lutego 2019 Napisano 26 Lutego 2019 Witam. Szukam fajnego roweru MTB w przedziale cenowym od 2400zł - 3000zł. Jestem kobietą o wzroście 172cm i ważę 75kg. Nie chcę typowo damskiej ramy, może być to jak najbardziej rower typowo męski. Rower będzie użytkowany w mieście po drogach asfaltowych ,ale również w terenie (lasy, piaszczyste drogi, wyboje itp.) Często też uczestniczę w rajdach rowerowych które organizują różne stowarzyszenia także chciałabym żeby był to rower dość wygodny. Lubię też czasami pojeździć trochę ostro oraz zdarzy mi się wziąć udział w maratonie MTB. Fajnie jakby dało się dorwać coś z amorkiem lepszym niż tradycyjny Suntour XCT i hamulcami hydraulicznymi. Może też dałoby radę znaleźć coś z przerzutkami Deore? Zastanawiałam się nad Giantem Talonem 1 LTD z 2017 roku ,ale słyszałam że jest to rower dość ciężki i że za tą cenę można dostać coś lepszego.
MikeSkywalker Napisano 26 Lutego 2019 Napisano 26 Lutego 2019 http://www.unibike.pl/evo29.html może rower z Bydgoszczy? Spokojnie do kupienia za 3 tysiące złotych. Może udałoby się znaleźć sklep który zmieniłby na starcie widelec na powietrznego Raidona - nowego XCR-a idzie sprzedać i cały rower nieznacznie przekroczyłby budżet. Możesz też pojeździć nim tak jak jest i powiedzmy za rok zmienić widelec na powietrzny. Jeśli Giant to sugerowałbym raczej koło 29, zeszłoroczny Talon jest na allegro za 3 tysiące https://allegro.pl/oferta/giant-talon-1-29-nowy-7468230340 ale to chyba M-ka, może być duża - aczkolwiek tu dużo zależy od Twoich preferencji. Ma powietrzny widelec, kosztem słabszych hamulców.
rafalek940 Napisano 26 Lutego 2019 Napisano 26 Lutego 2019 Zdecydowanie polecam Unibika Evo jak kolega wyżej. Ba uważam że chyba za tą kwotę nie kupi się nic lepiej. Jakby było potrzeba go miec poniżej 3 tys pisz smiało pomogę ! Pozdrorower
Rulez Napisano 2 Marca 2019 Napisano 2 Marca 2019 A przymierzałaś się ?, Unibike w rozm. S to już spora rama z dużym rozstawem kół, jak dla 172 cm wzrostu ...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.