Skocz do zawartości

[Zmiana dampera] czy oplaca się zmienić damper?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam rower enduro i jest w nim fox float ctd. I chciałbym zmienic damper i moja uwage zwrocil rs monarch rc3 plus. Czy oplaca się wymienic? Prosiłbym tez o jakies opinie o tym monarchu

Napisano

RS s monarch rc3 plus rebon Air ma większą puszkę wiec będzie działał progresywnie. Na początku skoku będzie czulszy i teoretycznie  przy większym ugieciu też. Pytanie czy jesteś w stanie to wyczuć :-) Bawisz się w różne ustawienia w zalezności od rodzaju trasy ?? Cena jego też jest odpowiednia 1500-2000 PLN, więc w zaleznosci jaki masz rower może być wyższa od całego roweru.

Napisano

Znaczy powoli mi sie ten fox przejada juz w zeszlym roku byl 2 razy w serwisie bo byly z nim jakies problemy. Chyba ze cos z foxa na kashimie?

• Mod Team
Napisano
10 minut temu, phoe napisał:

Wiesz Monarch i bezawaryjność to są tez 2 różne rzeczy...

E tam. Mój już 2 sezony bez serwisu jeździ bezproblemowo.

• Mod Team
Napisano

Nowy tłumik powinien być prawidłowo dobrany do kinematyki ramy ( o skoku nie wspomnę). Wkładając inny tłumik ze złym zaworowaniem można tylko pogorszyć sprawę.

Może napisz jaką masz ramę i jakie zaworowanie tłumika.

Swego czasu wymieniłem zwykłego floata na taki z kaszimą. Zero różnicy.

• Mod Team
Napisano

Dlaczego chcesz zmienić floata na coś podobnego ? 

W przypadku tego modelu konieczne jest założenie tłumika z odpowiednim zaworowaniem aby układ pracował prawidłowo- charakterystyka jest dosyć progresywna.

• Mod Team
Napisano
22 godziny temu, Ice123 napisał:

Na pewno cos ze zbiornikiem chcem

Chcem?

Skoro "chcemsz" to kup....Pytanie tylko czy faktycznie go potrzebujesz czy tylko "chcemsz".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...